SJAJAN POSAO HRVATSKOG PROIZVOĐAČA

Bugatti će podijeliti Rimac i Porsche, dogovor već sklopljen?

Bugatti je u autoindustriji jedno od najdojmljivijih imena uopće, ipak ovaj je proizvođač kroz svoju povijest puno puta bio na rubu…

Njemački Manager Magazin je prenio kako Rimac automobili planiraju sljedeće godine izaći na burzu, javlja Revija HAK. Kako je niz sjajni vijesti u zadnje vrijeme odaslano u svijet,  s adrese hrvatskog proizvođača, tako je i vrijednost u poslovnom svijetu odletjela u nebo. Sve se glasnije priča o iznosu od pet milijardi eura.

No, to nije jedina zanimljiva stavka koja se prenosi. Isti izvor prenosi i najavu što će se dogoditi s markom Bugatti u Volkswagenovu vlasništvu. Naime, prvo bi ga trebao preuzeti Porsche, a potom ga transferirati u zajedničku tvrtku koju će osnovati s Rimac Automobilima. Porsche će biti vlasnik 45%, a Rimac 55% udjela. Podsjetimo, marka iz Zuffenhausena ima i 24% udjela u Rimac Automobilima.

Bugatti je u autoindustriji jedno od najdojmljivijih imena uopće, ali isto tako je proizvođač koji izbacuje malu seriju vozila, te je na prekretnici s benzinskog na električni program, a tu Rimac može sigurno puno toga ponuditi.

Jedno je sigurno, zanimljivo je razdoblje ispred Mate Rimca i njegovo tima…

Izvor: Revija HAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin