BROJ 32 je važan

Bugatti Chiron Pur Sport od sada u posebnom prilagođenom programu personalizacije

Prošlo je 112 godina od rođenja marke Bugatti u Molsheimu u Francuskoj, tri definirajuća elementa ostaju središnja u ponudi marke kupcima: naslijeđe, inovacija i najfinija izrada.

S najvećim svjetskim umovima u inženjeringu i dizajnu, nove paradigme performansi uparene su s dosad neviđenim razinama personalizacije, a danas – kao odgovor na sve veću potražnju kupaca – Bugatti formalizira svoj program prilagođavanja po mjeri: ‘Bugatti Sur Mesure’ .

Prevedeno kao “prilagođeno”, Bugatti Sur Mesure nadovezuje se na istaknutu povijest marke karoserije, ručno izrađenih interijera, završnih boja, okupljajući kolektivnu stručnost svojih vještih dizajnera i inženjera kako bi formirao potpuno novi program koji će zadovoljiti rastuću potražnju kupaca. za ultra prilagođene dizajne, materijale i završne obrade.

U sklopu službenog programa, uz individualnu podršku Bugatti Sur Mesure tima, kupci će biti vođeni kroz svijet mogućnosti koje su im otvorene. Prilikom konfiguriranja Bugattija, broj vanjskih boja i završnih obrada kože gotovo je neograničen, ali za one koji žele napraviti daljnji korak i stvoriti uistinu jedinstveni komad personalizirane automobilske umjetnosti, Bugatti Sur Mesure im je na raspolaganju. Od početnog koncepta dizajna do proizvodnje vozila i konačne primopredaje, kupci će dobiti potpuno Molsheim iskustvo.

Posljednjih godina Bugatti je pokazao dubinu svoje sposobnosti personalizacije svojih hiper sportskih automobila u sve većoj mjeri. Postavljajući nove standarde u 2013., serija Veyron ‘Les Légendes de Bugatti’ doživjela je šest ekskluzivnih izdanja modela, od kojih je svako personalizirano jedinstvenim vanjskim i unutarnjim završetcima, slaveći pojedinačne heroje marke.

2019. svjedočio je dolasku Chiron ‘Zebra 1 of 1’ – kao posebne želje za kupca u Kataru. Uz razrađenu Titanic Blue i Gunpower Gray shemu boja, hipersportski automobil ručno su oslikavali Bugattijevi talentirani majstori tijekom više od tri tjedna.

U 2021. godini sada poznati Divo ‘Lady Bug’ utjelovljuje pravu mjeru do koje je Bugatti sposoban zamršeno prilagoditi svoje hiper sportske automobile. Vrlo složeni geometrijsko-dinamički algoritamski uzorak blijeđenja razvijen je tijekom 18 mjeseci za Divo karoseriju, ilustrirajući kako Bugatti nastavlja pomicati granice u pretvaranju vizija kupaca u stvarnost.

Sada, Bugatti Sur Mesure predstavlja svoj prvi projekt kupca, Chiron Pur Sport inspiriran herojskim potezima tijekom 20. stoljeća poznatog vozača utrka Louisa Chirona. Legenda marke Bugatti i dalje odjekuje kupcima i strastvenim obožavateljima ove marke diljem svijeta. Rani pioniri utrka koji su pilotirali Bugattijevim prototipima trkaćih automobila i dalje fasciniraju i dive im se zbog njihove hrabrosti i talenta prikazanih na stazi. Danas njihov duh živi i sam izvor prilagođenog dizajna jedinstvenog Chiron Pur Sporta.

Među nebrojenim pobjedama Louisa Chirona za volanom Bugattija bila je njegova legendarna pobjeda 1931. na Velikoj nagradi Francuske, zajedno s Achilleom Varzijem, u Bugattiju Type 51 ukrašenom brojem ‘32‘.

Ovaj broj – oslikan u potpunosti ručno – sada ponosno krasi Bugattijev moderni hiper sportski automobil kao samo jedan od brojnih elemenata po mjeri razvijenih posebno za ovog kupca. Dvije nove boje eksterijera stvorene su da odaju počast legendarnom Grand Prix trkaćem Bugattiju iz 20-ih i 30-ih godina.

Tim Bugatti Sur Mesure također je razvio novi blijedi ‘EB’ obojeni uzorak, pomno primijenjen rukom, koji je nadopunjen višeslojnim prošivenim motivom ‘EB’ na panelima vrata. I jedno i drugo zahtijevalo je nove tehnike i procese koje treba razviti tim Bugatti Sur Mesure.

Motivi ’32’ i ‘Grand Prix’ nastavljaju se pojavljivati u cijeloj kabini, uključujući poseban uložak središnje konzole od crnog eloksiranog aluminija sa srebrnim ručno oslikanim natpisom. Motivi se protežu na pragove vrata, naslone za glavu i ulazna svjetla. Također se može pronaći suptilna marka koja izdvaja model kao rijedak i jedinstven proizvod programa.

Hendrik Malinowski, Bugattijev izvršni direktor prodaje i marketinga, komentira: „Dugi niz godina smo radili s našim klijentima kako bismo stvorili njihovu osobnu viziju ultimativnog hiper sportskog automobila. To je uvijek bio vrlo prilagođen proces, ali kako sve veći broj naših klijenata traži detaljnu i zamršenu prilagodbu, lansiranje Bugatti Sur Mesure osigurat će da možemo udovoljiti njihovim željama uz savršenu razinu detalja koja se zahtijeva od Bugattija.

“Naše klijente često duboko zaintrigira Bugattijeva motosportska linija i prikladno je da prva provizija Sur Mesure oda počast jednoj od naših velikih trkaćih ikona. Toliko smo oduševljeni ovom kreacijom da namjeravamo mnoge ideje ovog kupca učiniti dostupnim većem broju naših klijenata uz Chiron Pur Sport izvedbu.”

Foto: Bugatti

Autor