TROŠKOVI ODRŽAVANJA BUGATTIJA

Bugatti Chiron Sport – koliko zapravo košta leasing i održavanje za impozantnu jurilicu?

Bugatti Chiron Sport jedan je od onih automobila o kojima većina može samo sanjati, a evo i zašto…

Bez obzira jeste li pobornici leasinga vozila ili klasične kupovine, sigurno ste se barem jednom pitali kako izgleda financijska slika kupnje (ili financiranja putem leasinga) jednog od najskupljih i najbržih automobila na svijetu.

DragTime Youtube kanal je nedavno dao odgovor na to pitanje uklopivši svoje iskustvo s lokalnim distributerom Bugatti vozila te s pokretanjem cijelog procesa kupovine i održavanja. Matematika je vrlo jednostavna; svoj Ferrari F8 razmatra dati ‘pod račun’ za novi Bugatti Chiron Sport čija je vrijednost oko 3.3 milijuna dolara.

Odlučio je uzeti vozilo na 24 mjeseca, a uz ograničenje kilometraže od svega 2500 milja (4023 kilometara), mjesečna rata za leasing stoji nevjerojatnih 65.950 dolara uz sve poreze, što je cijena jedne solidno opremljene Mercedes-Benz E klase u SAD-u. U konačnici, kada se sve to zbroji, ovaj bi YouTuber trebao platiti gotovo 2 milijuna dolara u periodu od dvije godine za korištenje i vožnju novog Chirona, a prava je sreća što je Bugatti zastupnik uklopio i servisni paket održavanja za vozilo. Tad bi cijena bila poprilično veća, a hoće li kupac na ovo pristati, valja ipak malo pričekati da se slegnu dojmovi…

 

Autor