PREMIJERA I ZAVRŠNA EDICIJA

Bugatti Chiron Super Sport ‘L’Ultime’, ovo je stvarno zadnji primjerak iz Chiron ere

Foto: Bugatti

Ovo je zapravo i ‘oproštaj’ od modela Bugatti Chiron. Iz Molsheima nam stiže ‘L’Ultime’…

Od 2016. Bugatti Chiron je ostao neusporediva ikona performansi hipersportskih automobila. Ograničen na samo 500 jedinica, finalni Chiron sada su ručno sastavili majstori u Molsheimu; živopisno umjetničko djelo po narudžbi poznato kao ‘L’Ultime’. Ovaj posljednji oproštaj od Chirona označava zatvaranje izvanredne ere performansi u kojoj je postao prvi cestovni automobil od 1500 KS, kao i prvi serijski automobil koji je premašio 482 km/h. I baš kao što je ušao u svijet sa spektakularnom elegancijom i snagom, tako završava i njegova proizvodnja, na pragu potpuno nove ere marke Bugatti.

Foto: Bugatti

Ovo posljednje Chironovo remek-djelo – Super Sport – prekrasno reinterpretira automobil koji je zauzeo središnje mjesto u Ženevi prije nekih osam godina, izvrsno podsjećajući stilom i vizualnim identitetom. Kada je prvi put oduševio svijet 2016., kombinacija boja “Atlantic Blue” s “French Racing Blue”, ispresijecana širokom C-linijom mljevenom od ručno polirane aluminijske legure, bila je različita od svega što je prije viđeno u svijetu automobila. Za ovaj 500. primjerak i posljednji Chiron, tim Bugatti Sur Mesure ponovno je osmislio izvorni dizajn s očaravajućom međuigrom blijedećih boja i odavanjem počasti svim mjestima na kojima je automobil širio svoju magiju od 2016. godine.

Foto: Bugatti

Simbolizirajući snagu marke i evoluciju njezinog umijeća i znanja u proteklih osam godina, dvije boje koje krase ovaj poseban Super Sport – prepoznatljivo kreirana izblijedjela ‘French Racing Blue’ i ‘Atlantic Blue’ — sada se neprimjetno stapaju s jedan s drugim, stapajući se kako bi stvorili zadivljujući bočni vizualni prikaz koji je naglašen obojanim kotačima koji odražavaju prednje i stražnje sjenila. Skrojeni plavi Bugatti macaron, ekskluzivno dizajniran i razvijen za ovo oproštajno izdanje, ponosno stoji unutar rešetke. U spektakularnom rascvatu, njegovu karoseriju krase rukom ispisana mjesta i događaji koji su pomogli u izgradnji legende o Chironu. Nadahnut filozofijom ‘brzine metka’ – zamagljivanjem vida pri velikim brzinama – ovaj jedinstveni Chiron Super Sport nagovještava svoju neusporedivu najveću brzinu, čak i kada miruje.

Foto: Bugatti

U čast posljednjeg Chirona, rukom ispisan broj ‘500’ – koji krasi vanjštinu, poklopce kotača i stražnje krilo – također je ugraviran na poklopac motora na kojem se nalazi veličanstveni pogonski sklop Bugatti W16. Istovremeno, to označava još jednu prekretnicu u Bugattijevom putovanju dugom više od 115 godina; još 500 neusporedivih umjetničkih djela, nadahnutih izvornom vizijom Ettorea Bugattija, u svijetu u kojima će uživati ​​generacije koje dolaze.

Foto: Bugatti

Nije poznato gdje ovaj završni primjerak odlazi, u čije ruke, ali za pretpostaviti je kako se radi o američkom kontinentu…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo