POSLJEDNJI PRIMJERAK BUGATTI DIVO

Bugatti je upravo isporučio poslijednji primjerak modela Divo, cijena iznosi 5 milijuna eura!

Bugatti je upravo isporučio posljednji primjerak modela Divo. Proizvedeno je svega 40 automobila…

Bugatti je u kolovozu 2018. godine predstavio novi hiperautomobil Divo, a prve su isporuke kupcima krenule tijekom pandemične 2020. godine. Sada, nakon godinu dana, tvrtka je objavila kako je Divo isporučen do zadnjeg primjerka te da 40. po redu hiperautomobil čeka svog novog vlasnika. Riječ je o Divu koji je obojan u plavu boju s kotačima u boji zlata.

Interijer je bogat sa French Racing plavom te Deep Blue bojom, a tu su i matirani detalji načinjeni od karbonskih vlakana.

Za stvaranje ovog modela, poslužio je model Chiron. Također, zajedno dijele i motorizaciju; Divo također ispod poklopca motora krije jedinstveni W16 motor koji uz pomoć četiri turbopunjača razvija 1500 KS i 1600 Nm. Do ‘stotke’ juri za 2,4 sekunde, a premda je lakši i krući od Chirona, Divo može pojuriti ‘samo’ do elektronski ograničenih 380 km/h. Bugatti je želio ovaj model usmjeriti kupcima koji više cijene ponašanje automobila na otvorenim i zavojitim cestama, što i nije najveća prednost standardnog Chirona, stoga ne čudi kako se u godinu dana prodalo svih 40 primjeraka ovog modela.

Autor: Juraj Kamber Grahovac