KONAČNA VERZIJA

Bugatti La Voiture Noire u svom konačnom, serijskom izdanju; kupac ga već željno iščekuje!

Bugatti La Voiture Noire predstavljen je, ali i prodan…

Zbog novog Rolls-Royce Boat Tail-a vrijednog 28 milijuna dolara, Bugatti La Voiture Noire više nije najskuplji novi automobil na svijetu. To ne čini Molsheimov potpuno crni hiper automobil W16 nimalo manje impresivnim, pogotovo sada kad je konačno predstavljena serijska verzija. Podsjećamo, još na Ženevskom autosajmu ga je netko kupio za 11 milijuna eura prije oporezivanja, a sada će konačno stići svom novom vlasniku

Srce ove umjetnine na kotačima ostaje poznati 8.0 quad-turbo benzinski W16 motor od 1500 KS i 1600 Nm okretnog momenta. Naravno, taj je motor preuzet iz modela Chiron, dok je šasija u potpunosti ručno rađena od karbonskih vlakana, kao i model Divo. Podsjećamo, ovo je jednokratni projekt u čast legendarnom modelu 57 SC Atlantic.

Fotogalerija slika koje je proizvođač ustupio nažalost ne uključuje slike interijera, međutim, poznato je kako je interijer načinjen od Havana Brown kože, dok je ostatak interijera ukrašen brušenim aluminijem.

Bugatti objašnjava da je La Voiture Noire više od pukog Chirona u novom odijelu jer su, osim povećanog međuosnog razmaka, uvedene i dodatne izmjene. La Voiture Noire ima različito hlađenje i kotače, dok je karakter automobila više prema grand toureru. Usavršen je u zračnom tunelu, ali i na otvorenom na ispitnim stazama i poligonima pri raznim brzinama, slično kao i klasični Chiron.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo