BUGATTI CHIRON PROIZVODNJA

Bugatti proizveo 300 primjeraka modela Chiron, jubilarna brojka pripala modelu Pur Sport

Bugatti Chiron izuzetno je tražena roba…

Chiron je predstavljen javnosti 2016. godine, a od tada se proizvelo čak 300 primjeraka. Proizvođač planira proizvesti još ukupno 200 primjeraka ove moćne jurilice. Specijalna inačica Pur Sport obojena je u Nocturne crnu boju i sa vidljivim elementima od karbonskih vlakana.

Verzija Chiron Pur Sport je predstavljena prošle godine, pri čemu je naglasak na ovoj inačici bio na unapređenju aerodinamike vozila (prednji spojler, zadnji difuzor, zadnji spojler), smanjenju mase vozila (- 50 kg), poboljšanju upravljivosti, kao i modifikaciji ovjesa i prijenosa snage.

Naravno, tu su i specijalne Michelin gume 285/30 R20 naprijed i 355/25 R21 otraga,  ispušni sustav od titana, ali i specijalna, no minimalistička unutrašnjost sa brušenom i običnom kožom, karbonskim vlaknima te volanom.

Također, vozaču pored EB, Motorway, Handling i Sport režima vožnje na raspolaganju stoji i novi Sport + modus vožnje. Motor je i dalje 8.0 W16 sa 1500 KS i 1600 Nm obrtnog momenta, dok ubrzanje do 100 km/h traje 2,3 sekunde.

Bugatti planira napraviti samo 60 primjeraka inačice Pur Sport.

Autor