BUGATTI RUČNI SAT

Bugatti ručni sat s minijaturnim W16 motorom idealan za entuzijaste, cijena ‘sitnica’, 280.000 USD

Advertisements

Sve je počelo idejom koju su osmislili Bugatti i Jacob & Co.  kako bi ‘ubacili’ kultni Bugatti W16 motor unutar ručnog sata…

Automobili i satovi uvijek su dijelili posebnu vezu, mnogi ljubitelji automobila također vole satove. Oboje zahtijevaju najviši stupanj mehaničke preciznosti, kombinirajući ljepotu i performanse na jedinstven način.

Nakon gotovo pune godine razvoja, Jacob & Co. sada je predstavio Bugatti Chiron Tourbillon, dizajniran kako bi odao počast Chiron1 i njegovom legendarnom 16-cilindričnom motoru. Sat je inspiriran fluidnim linijama Chirona, a pokret, ili „blok motora“, namijenjen dupliciranju Bugatti motora, smješten je pod masivnim safirnim kristalom.

(foto: Bugatti)

Gurajući desnu krunu sata, motor oživljava – radilica se okreće, a klipovi pumpaju gore i dolje, baš kao pravi motor s unutarnjim izgaranjem. Dva “turbopunjača” (dolje s četiri u stvarnom Chironovom motoru) na boku okretaja bloka motora dok motor radi. Pokret se sastoji od 578 komponenti, što predstavlja najviši stupanj kompleksnosti za razvojni tim.

U konačnici, ovo je sjajan poklon za sve entuzijaste satova, ali i automobila, u to ne sumnjamo. Doduše, jedini problem može predstavljati cijena od 280 tisuća dolara

Autor