OČEKUJE SE IZNOS IZMEĐU 30.000 i 55.000 EURA

Citroën 2 CV s tek odrađenih 39 kilometara ide na aukciju, hoće li oboriti rekord?

Čovjek se tek jednom provozao, 39 godina staro vozilo prodaje vlasnik koji ga vozio samo jedanput i prevalio tek 39 km…

Ovo je doslovno automobil, koji je stajao od trenutka kada je dovezen iz salona. Citroën 2 CV prodaje se na francuskom aukcijskom portalu Aguttes. Prešao je udaljenost od salona do vlastitog doma, dakle kako aukcijska kuća navodi, radi se o nekih30 kilometara, a treba dodati i 9 kilometara, koliko je “Spaček” imao kada ga je vlasnik preuzeo.

U elegantnoj crno-crvenoj kombinaciji boja, Citroën 2CV 6 Charleston debitirao je 1980. na salonu automobila u Parizu. Tada je plan bio napraviti ograničenu seriju Charlestona od samo 8.000 primjeraka, ali uspjeh je bio toliko velik da je Citroën ovaj novi model odlučio standardno uvrstiti prodaju.

Foto: Aguttes

Izvjesni vlasnik G. H. iz Maine-et-Loirea (Francuska) 1981. godine naručio je Citroën s posebnim naplatcima i dobio ga 1982. Zatim je parkirao automobil pored svog Citroëna DS i preko njega stavio pokrivač. Nikada ga više nije vozio.

Aukcijska kuća nije ponovno pokrenula motor (pitanje je može li se to i učiniti), ostavljajući automobil u istom stanju kao i onog dana kad je 1982. napustio salon. Prema procjeni aukcijske kuće, Citroën će postići cijenu između 30.000 i 55.000 eura. Nije jasno zašto se automobil sada prodaje na aukciji, niti zašto ga vlasnik nikada nije vozio.

Foto: Aguttes
Izvor: Revija HAK

Autor