prepoznat u svijetu

Citroën C3 i dalje skuplja nagrade, ovaj put stigao do titule – 2023 Wolrd Urban Car!

-

Žiri sastavljen od više od 100 automobilskih stručnjaka iz 32 zemlje početkom travnja na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku dodijelio je modelu Citroën C3 prestižnu titulu “2023 World Urban Car”.

Citroën C3 nagrađen je prestižnom nagradom “2023 WORLD URBAN CAR” na 19. dodjeli WORLD CAR AWARDS. Objava je stigla u srijedu, 5. travnja, na marginama otvaranja New York Auto Showa, nakon glasovanja više od 100 međunarodnih novinara iz 32 zemlje. C3 je osvojio naslov u kategoriji urbanih automobila, koja je otvorena za sve automobile ispod 4,25 m koji su u prodaji na najmanje dva glavna tržišta (Kina, Europa, Indija, Japan, Koreja, Latinska Amerika, SAD) i na najmanje dva odvojena kontinenta.

“Posebna nam je čast primiti ovu nagradu “2023 WORLD URBAN CAR” za C3. Osim komercijalnog uspjeha ovog modela, ona prepoznaje važnost naše strategije rasta u Indiji, Aziji i Južnoj Americi. Kao prvi model u obitelj od tri automobila, Citroën C3 kombinira snažan, moderan stil s visokom razinom udobnosti, a da ne spominjemo povezanost i tehnologiju koju kupci u ovim regijama očekuju,” rekao je Thierry Koskas, glavni izvršni direktor Citroëna.

Autor