NAJAVLJEN KAO ELEKTRIČAN...

Citroën C3 (2024.), ipak s benzinskom i hibridnom pogonskom opcijom

Foto: Citroen

Nakon što je šokirao javnost predstavljanjem potpuno novog ë-C3 već od 23.300 eura, Citroën sad predstavlja i standardne pogonska opcije…

Francuzi su u u petak i službeno otvarili narudžbe za benzinske verzije C3. Time Citroën najavljuje skorašnji dolazak bestselera na europskom tržištu. Prodan u više od 1,5 milijuna jedinica od 2016. Sa svakom novom generacijom C3, Citroën je odlučio prodrmati tržište nudeći inovativan koncept zadržavajući njegove kvalitete – jedinstven i snažan dizajn, prepoznatljivu udobnost u vozilu, korisnu opremu za svakodnevicu i atraktivnu cjenovnu pozicioniranost.

Potpuno novi C3 donosi istinsku razliku na tržište benzinskih hatchback modela B segmenta. Inovativan, moderan i pametan, to je poboljšanje prethodne generacije u svakom pogledu. Privlačiti će široku publiku jer je pristupačan i nudi različita rješenja prilagođena potrebama korisnika.

Foto: Citroen

S potpuno novim C3, sve je dizajnirano da se poboljša jednostavnost i funkcionalnost.

Za početak, uz verziju Hybrid 100 koja olakšava pristup elektrifikaciji. Sposoban odraditi 50% gradskih putovanja u električnom načinu rada bez ograničenja ponovnog punjenja, omogućuje korisnicima da uživaju u glatkoći i fleksibilnosti električne vožnje dok istovremeno pazi na vaš novčanik i utjecaj na okoliš.

Citroën po prvi put oprema C3 svojim inovativnim i ekskluzivnim sustavom ovjesa s progresivnim hidrauličkim jastucima, standardnim za sve verzije. Tu su i redizajnirana sjedala Citroën Advanced Comfort i nova arhitektura nadzorne ploče C Zen Lounge, ali i Citroën Head-Up zaslon i kompaktni upravljač.

Uz 1,2 l Turbo motor, potpuno novi C3 po prvi put nudi hibridni pogon zahvaljujući modularnosti platforme SmartCar, dizajniran da bude svestran i višestruko energetski učinkovit.

Hybrid 100 izvedba elektrifikaciju pristupačnijom nudeći tehnologiju Hybrid 48V. Kompaktno, lagano i pristupačno, ovo je rješenje posebno prikladno za ovaj svestrani gradski automobil, koji omogućuje da se do 50% gradskih putovanja obavi u električnom načinu rada. Bez ograničenja punjenja, omogućuje vam da uživate u svim prednostima električne vožnje, od jednostavne vožnje bez buke ili vibracija do mogućnosti vožnje u zonama s niskim emisijama, uz smanjenje vašeg proračuna i utjecaja na okoliš.

Foto: Citroen

Ova hibridizacija kombinira prednosti benzinskog i električnog motora s dva motora koji rade zajedno ili odvojeno, automatski i bez intervencije vozača. Temeljen na tehnologiji Hybrid 48V, sastoji se od litij-ionske baterije od 48 V koja se puni tijekom određenih faza vožnje, 3-cilindričnog benzinskog motora od 100 KS (75 kW) iz nove generacije dizajniranog za posebnu prilagodbu ovom novom hibridnom sustavu i zajedno s novim elektrificiranim ë-DCS6 mjenjačem s dvostrukom spojkom koji integrira ë-Motor električni motor od 21 kW proizveden u Francuskoj.

C3 Hybrid 100 nudi užitak i svestranost s okretnim momentom od 205 Nm (+55 Nm elektromotor) dok smanjuje svoje emisije i potrošnju za gotovo 10% u usporedbi s ekvivalentnom benzinskom verzijom. U WLTP mješovitom ciklusu, ova je verzija homologirana na 117 g CO2/km. U slučaju jakih ubrzanja, elektromotor isporučuje dodatnu snagu od 9 kW (oko 12 KS), uvijek osigurava visoku razinu udobnosti jamčeći dinamično podizanje.

Pogonska opcija – 1,2 l Turbo je ujedno i početna opcija za Citroën C3. Kako i naziv otkriva, nudi 1,2-litreni Turbo benzinski motor snage 100 KS, uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Potpuno redizajniran za performanse i pouzdanost, ovaj motor sada je opremljen razvodnim lancem. Osigurava veliku pristupačnost i svestranost korištenja za C3. U WLTP mješovitom ciklusu, ova će verzija ciljati 126 g CO2/km.

Foto: Citroen

Potpuno novi C3 je povezaniji. Citroën C3 nudi dvije razine infotainmenta koje olakšavaju brz pristup inteligentnim i korisnim značajkama koje su kupcima potrebne za jednostavno snalaženje i nesmetano življenje povezanih života.

‘Smartphone Station’ standardna je oprema na modelima „You“ i uključuje integrirani držač za pametni telefon koji vozačima omogućuje „priključivanje“ svog uređaja i automatsko pokretanje nove namjenske aplikacije pomoću bežične tehnologije Near Field Communication (NFC). Pomoću ove aplikacije vlasnici mogu koristiti svoj uređaj za pristup prečacima do telefona.

Novi C3 u Hrvatskoj očekujemo sredinom ljeta…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo