OD 4. rujna u ponudi

Citroën C5 X Hypnos, ograničeno izdanje za profinjenu francusku krstaricu

Citroën predstavlja ograničeno izdanje C5 X Hypnos, bogato opremljenu verziju koja naglašava najbolje od C5 X u smislu stila i udobnosti u vozilu.

Hypnos, ime puno značenja za ovu verziju s dnevnim i noćnim kontrastom između unutrašnjosti i vanjskog djela, nudi još više opuštanja za svoje putnike. C5 X Hypnos je vrhunska verzija koja se temelji na razini opreme Max, u kojoj je svaki detalj pomno osmišljen kako bi promovirao stil, mir i spokoj.

Izvana, C5 X Hypnos predstavlja novu, vrlo elegantnu Eclipse plavu boju, poboljšanu s nekoliko infracrvenih grafičkih elemenata, dok unutrašnjost ima novi svijetli i prozračni ambijent, s prepoznatljivim bojama i materijalima koji stvaraju spokojnu i umirujuću atmosferu. kabina. Osjećaj udobnosti poboljšan značajkama kao što su stakleni krovni otvor, hi-fi sustav, grijana, masirajuća i ventilirana prednja sjedala s električnim lumbalnim podešavanjem i posebne podne prostirke. Svi ovi elementi pridonose jedinstvenom osjećaju ugode u vozilu C5 X, posebno zahvaljujući aktivnom ovjesu i sjedalima Citroën Advanced Comfort, kao i visokoj razini akustične izvedbe, s akustičnim prozorima na prednjim i stražnjim vratima.

Foto: Citroen

C5 X Hypnos je grand tourer koji vas poziva na putovanja s elegancijom i apsolutnom udobnošću. To je savršeno utjelovljenje Citroënove filozofije u ovom segmentu: hrabar koncept, prepoznatljiv stil i dojam da na kraju svakog putovanja stižete odmorniji nego kad ste krenuli. Dostupan s hibridnim pogonskim sklopom Plug-in 225 ë-EAT8, C5 X Hypnos predstavlja optimalnu stručnost u smislu svestranosti i prednosti svakodnevne vožnje na električni pogon.

Naziv ove ograničene edicije odnosi se na grčkog boga Hypnosa, boga sna. Mjerilo koje je usklađeno s impresivnom udobnošću u vozilu, pružajući potpunu bezbrižnost. Vožnja C5 X Hypnosa pravi je poziv za opuštanje i opuštanje, a da pritom ostanete potpuno svjesni svoje okoline. Svako putovanje na brodu postaje trenutak spokoja koji vraća energiju i čini da se osjećate odmornije pri dolasku nego kad ste otišli.

Ovim imenom Citroën također naglašava kontrast između interijera i eksterijera, pojačavajući ideju chiaroscura. Izvana je duboke ponoćno plave boje, dok je unutrašnjost svijetla i jasna. C5 X Hypnos vas uzdiže, nudeći umirujući i spokojan oblik putovanja.

Konačno, Hypnos je također značajno ime u Citroën povijesti. Na sajmu automobila u Parizu 2008. Citroën je predstavio hibridni konceptni automobil nazvan Hypnos, novo vozilo vrhunske klase koje je bilo pionir u razvoju hibridnih vozila.

C5 X Hypnos predstavljen je u novoj ‘midnight’ plavoj boji koja se mijenja ovisno o svjetlu, izgledajući vrlo elegantno u uvjetima slabog osvjetljenja, dok postaje vrlo dinamičan u svjetlijim uvjetima. Ova nova Eclipse Blue boja karoserije na C5 X dodaje status i karakter silueti vozila. Ovaj plavi ogrtač ističe se infracrvenom crvenom grafikom. Kako bi istaknula svoj stil i istaknula se iz gomile, ovo ograničeno izdanje ima dugačke, sjajno crne ukrase sa svake strane krila i prednjih vrata, animirane infracrvenim kosim crtom niz bočnu stranu i sadrže Hypnos potpis u središtu. Ovaj ukrasni dodir je poput svijetlog potpisa koji automobilu daje dašak dinamičnosti. Sa stražnje strane, monogram C5 X također je podignut korištenjem infracrvene boje na modelu 5.

Foto: Citroen

Za još više kontrasta i karaktera, C5 X Hypnos dolazi s 19” AeroX aluminijskim naplatcima u novoj boji specifičnoj za ovu seriju, skladnoj kombinaciji Onyx crne i dijamantnog efekta, prekrivenog tamnim lakom. Ova suptilna varijacija osigurava da su kotači ovog ograničenog izdanja puni karaktera.

Uz Eclipse plavu, C5 X Hypnos bit će dostupan i u platinasto sivoj boji.

C5 X Hypnos bit će dostupan od 4. rujna. Prve isporuke kupcima dogodit će se početkom 2024.

Autor

Preporučeni sadržaj