NOVI C4

Citroën je upravio predstavio novi C4 I Ë-C4, atraktivni crossover stiže u benzinskoj, dizelskoj ili potpuno električnoj inačici

Citroën je nakon 10 godina predstavio treću generaciju modela C4…

Nakon ofenzive na teritoriju SUV vozila obilježene uspješnim lansiranjem SUV C3 Aircross i SUV C5 Aircross SUV (300.000 i 200.000 prodanih vozila od lansiranja krajem 2017.), Citroën želi s novom generacijom C4 pratiti trendove. Zato je nova, treća generacija modela C4 narasla i postala atraktivni crossover.

Novi ë-C4 -100% ëlektrični i novi C4 je novi koncept u središtu segmenta, s jedinstvenim i snažnim identitetom. Povišena i naglašena, silueta uspješno spaja eleganciju i dinamičnost istovremeno uzimajući neka obilježja SUV vozila za još veću snagu i karakter vozila. Aerodinamičan i fluidan, preuzima glavne oznake identiteta marke Citroën istovremeno donoseći novi izgled dizajna game. Njegova topla i visoko-tehnološka unutrašnjost odmah izražava ugodnost, udobnost i suvremenost.

Prednji dio sadrži upečatljiva i za proizvođača karakteristična dvodijelna svjetla (LED trake na gornjem dijelu te LED kratka i duga svjetla dolje), a zanimljivost je kako je uzorak slova X preuzet sa konceptnih modela. Bočna, coupeovska linija dodatno će pridonijeti poglede znatiželjnih prolaznika, a pogotovo ako se iz bogate palete boja odabere Elixir Red ili  Caramel Brown boja. Stražnji dio je posebno upečatljiv, a vesele i pravi nastavci ispušnih cijevi.

(foto: Citroën )

U unutrašnjosti novi C4 slobodno može preuzeti titulu najsofisticiranijeg modela ovog proizvođača; virtualni kokpit ispred vozača te 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir kojem se može upravljati gotovo pa svim funkcijama. Francuzi su uvidjeli koliko je pogrešno stavljati kontrole klima-uređaja unutar infotainment sustava, pa se C4 može pohvaliti klasičnim prekidačima za kontrolu temperature, što svakako pozdravljamo. Prtljažnik broji 380 litara, što je prosjek kompaktne klase.

(foto: Citroën )

Advanced Comfort sjedala također će veseliti vozače, a kada se sve to upari sa ovjesom koji ima hidraulične graničnike, C4 će ponovno biti na vrhu klase po pitanju udobnosti, dok će kvaliteta materijala biti na višoj razini u odnosu na već zastarjelog prethodnika.

(foto: Citroën )

Po pitanju motorizacije, C4 ne razočarava. U startu će se nuditi s benzinskim Puretech motorima od 100 KS do 155 KS te dizelskim BlueHDi motorima sa 110 KS i 130 KS. No, najveća je zanimljivost i potpuno električna inačica koja nudi elektromotor sa 136 KS i 250 Nm dostupnih odmah te bateriju kapaciteta 50 kWh. S jednim je punjenjem moguće proći čak 350 kilometara, a nudit će tri režima vožnje.

Novi C4 na tržište stiže do kraja ove godine, a cijene će biti objavljene naknadno.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo