SNAGA JE OSTALA ISTA

Cupra Ateca (2020.) – redizajn je osvježio izgled, ali nije donio pojačanje motora

-

Prvi model koji je ponio novi, odvojeni naziv Cupra je ovaj sportski SUV, aktualna serija bila je uspješna, facelift inačica samo treba nastaviti putem…

Cupra Ateca po već viđenom formatu na standardnoj izvedbi, može se pohvaliti zanimljivim novostima.

Samo što Cupra već u samom početku nudi jedan drugačiji pogled na razinu opreme. Visoka razina standardne opreme sportskog potpisa, svidjeti će se svakome tko je ljubitelj ovako ekstremnijih automobila, a mogućnost personalizacije ni ovaj put nije izostala.

U interijeru dominira novi 9,2″ multimedijski zaslon koji podiže mogućnost povezivanja na novu razinu s pristupom sadržaju bilo na pametnom uređaju, bilo online.

Novi sigurnosni i praktični sustavi još više osiguravaju ovaj model. Dok najviše zanimanja sigurno privlači pogled ispod poklopca motora.

Učinkovitost i dinamičnost garancija su 2.0-litrenog TSI motora, 7-brzinskog DSG mjenjača, 4Drive i DCC tehnologije.

Ipak, ova CUPRA ne donosi veće promjene na motoru, barem po pitanju snage. Dakle, i dalje je prisutan 2,0-litarski TSI motor. Turbopunjeni četverocilindrični sklop proizvodi 221kW (300 KS) snage i 400 Nm okretnog momenta. Sve to u prijevodu znači, 4,9 sekunde do 100 km/h i najvećih 247 km/h.

Točka na i zasigurno je simfonija iz Akrapoviče ispušnog sustava, koji vožnji pruža emotivan, privlačan zvučni zapis. Prvi primjerci ovog modela očekuju se na jesen…

Foto: Cupra

Autor