NAJAVA ADUTA IZ ŠPANJOLSKE

Cupra Urban Rebel (2025.): električni crossover sportskog duha

Foto: Avarvarii, Autozeitung.de
-

Cupra Urban Rebel, atraktivno dizajniran i sportskiji, ali s istom tehnologijom kao Volkswagen ID.2. Grupa ima nove ekonomske e-automobile proizvedene u Španjolskoj.

Cupra Urban Rebel za tri godine sprema se prodrmati klasu električnih crossovera A-segmenta. Druga studija, uključujući početne informacije o cijeni, snazi, performansama i dopsegu, već daje izglede o tome. Seatova vlastita verzija električnog automobila sada se čini sve nerealnijom.

Cupra Urban Rebel (2025) je prvi put viđen kao električni trkaći automobil na IAA 2021, gdje je reklamirao buduću platformu MEB Small uz Volkswagen pandan ID.Life kao uzbudljivu najavu. Studija se značajno razvila u devet mjeseci, što smo mogli doživjeti uživo.

Mali automobil s elementima crossovera i dalje izgleda sportski, no 2022. bit će bliže serijskoj proizvodnji – barem izvana. Urban Rebel, dugačak oko četiri i širok oko 1,80 metara, umjesto dvojih leptir vrata prikladniji je za svakodnevnu upotrebu s petero vrata, a značajno je dotjeran i stražnji spojler.

Unutra nalazimo prilično razigran kokpit s upravljačem koji uključuje Playstation kontrole, dodatne zaslone koji klize u stranu i head-up zaslon koji se proteže od vanjskog retrovizora do vanjskog retrovizora. Poruka: Cupra je mladi brend s mladom klijentelom koja ne cijeni samo digitalni svijet, već i idealni, stvarni svijet. Zato Cupra Urban Rebel (2025) ima mnogo održivih materijala iznutra i izvana.

Ostaje nejasno hoće li postojati Seat verzija modelaCupra Urban Rebel (2025). Modeli Cupra Formentor i Cupra el-Born, koji su do nedavno bili rezervirani isključivo za Cupru, govore jasnim jezikom. Za razliku od većeg rl-Borna, Urban Rebel ima čisti prednji pogon, što bi prije svega trebalo biti od koristi za obujam prtljažnika.

Ciljano je oko 380 litara. Elektromotor daje 166 kW (226 KS), što je dovoljno za ubrzanje od nula do 100 km/h za 6,9 sekundi. Realno zvuči i domet do 440 kilometara. U planu su i manje baterije i motori. Cupra Urban Rebel proizvodit će se u Martorellu u Španjolskoj od 2025. godine.

Ambiciozni cilj: proizvoditi 500.000 električnih automobila tamo godišnje – uključujući srodne modele Volkswagena i Škode. U 2021. Cupra je već najavila ciljanu ulaznu cijenu od 25.000 eura, što zvuči primamljivo…

Autor