BIGSTER STIŽE?

Dacia priprema novi industrijski plan i započinje ofenzivu u C-segmentu

Dacia započinje ofenzivu u C-segmentu te razvija vlastiti industrijski plan koji bi trebao poduprijeti provedbu proizvodnog plana

Dacia je prilikom predstavljanja strateškog plana Renaulution, održanog 14. siječnja 2021., predstavila Bigster – konceptni automobil koji otvara nove mogućnosti oblikovanja ponude marke, a posebno kad je riječ o C-segmentu. Vjeran duhu marke Dacia, konceptni automobil Bigster robusno je i prostrano vozilo dugo 4,6 m, a kupcima pruža sve što očekuju od jednog C-SUV-a. Novi model temeljen na konceptnom automobilu Bigster u prodaju bi trebao stići 2025. godine.

Istovremeno Jogger, Dacijin prvi model iz C-segmenta koji je marka predstavila na Međunarodnom salonu automobila u Münchenu u rujnu 2021., iz temelja mijenja viziju pristupačnog i svestranog obiteljskog vozila. Dostupan u izvedbama s pet i sedam sjedala, Jogger savršeno utjelovljuje tržišni položaj i duh marke Dacia.  To svestrano, iznimno prostrano i modularno vozilo pustolovnog dizajna ujedno je najpristupačniji obiteljski automobil na tržištu. Dostupan je s benzinskim i benzinsko-plinskim motorom, a od siječnja 2023. i kao hibrid.

Konkurentna i prilagodljiva platforma CMF-B

Konkurentna i iznimno prilagodljiva platforma CMF-B pravi je kamen temeljac Dacijine industrijske strategije.

Tvornice u Rumunjskoj i Maroku raspolažu kapacitetima za proizvodnju:

  • različitih karoserija: limuzine, kompakti i SUV-ovi B i C segmenta;
  • modela opremljenih termičkim, alternativnim i hibridnim motorima, u skladu s propisima koji se neprestano mijenjaju;
  • vozila s pogonom na dva ili četiri kotača, duljine od 4,1 m do 4,6 m.

Platforma CMF-B osigurala je snažan uzlet marke omogućivši joj da ubrza razvoj vlastitog poslovnog plana s ciljem provedbe proizvodnog plana, ali i da započne vlastitu ofenzivu u C-segmentu.

Dacia Bigster (Foto: Dacia)

Tvornica u Mioveniju u Rumunjskoj povijesni je pogon marke koji djeluje još od 1968. Danas je to referentni industrijski kompleks s linijom za proizvodnju karoserija, linijom za mehaničke komponente i šasiju, ljevaonicom i logističkom platformom. Trenutačno se u tvornici proizvode četiri modela marke: Duster, Sandero Stepway, Logan i Jogger.

 „Dvije godine nakon predstavljanja strateškog plana Renaulution, Dacia je privela kraju svoju radikalnu preobrazbu, obnovila sva svoja vozila, predstavila novi vizualni identitet i osnažila ponudu elektrificiranih modela. Usmjereni na provedbu ofenzive u C-segmentu, trenutačno razvijamo poslovni plan koji obuhvaća naše vrijednosti i osnovnu misiju: ponuditi esencijalna vozila s najboljim omjerom cijene i kvalitete.” Denis Le Vot, glavni direktor marke Dacia

Od 2024. u njoj će se proizvoditi nova generacija Dustera temeljena na platformi CMF-B, a od 2025. i novi Dacijin model: C-SUV temeljen na konceptnom automobilu Bigster.

S ciljem preraspodjele opterećenja između Dacijinih tvornica i s namjerom jačanja ofenzive u C-segmentu, ponuda modela Jogger, uključujući Jogger HYBRID 140, od drugog će se tromjesečja 2024. proizvoditi u marokanskoj tvornici u Tangeru.

Tvornica u Tangeru započela je s radom 2012. godine, a svojom je politikom nulte stope ugljičnih emisija i zabrane ispuštanja industrijskih otpadnih voda potaknula val revolucije u marokanskoj automobilskoj industriji. Marokanska tvornica proizvodi i automobile s platformom CMF-B, pri čemu glavnina proizvodnje otpada na Sandero – najprodavaniji automobil za privatne kupce u Europi od 2017.

„Svi naši industrijski timovi spremni su podržati ofenzivu marke u C-segmentu. Njihova stručnost i kontinuirana predanost, kao i fleksibilnost te učinkovitost našeg industrijskog sustava, omogućuju nam da podržimo marku i ispunimo očekivanja kupaca.” Christophe Dridi, potpredsjednik industrijskog odjela marke Dacia

Foto: Dacia

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo