DAF dobio veliku narudžbu od belgijske vojske

Belgijske oružane snage tako će svoje redove pojačati s 879 vozila marke DAF…

DAF je primio veliku narudžbu belgijskih oružanih snaga. Narudžba obuhvaća dostavu i servis 879 kamiona s pogonom na sve kotače CF Military. Isporuka prvih vozila planirana je za 2022. godinu, a posljednja serija će se isporučiti tijekom 2025. godine.

Narudžba 879 CF vojnih kamiona uključuje 636 dvoosovinskih kamiona s pogonom 4×4. Ta će se vozila koristiti kao prijevoz klasičnog vojnog tereta. Uz to, DAF će osigurati 243 kamiona s 4 osovine i pogonom 8×8 za razne primjene (kiperi, nosači kontejnera i dizalice).

Za vojne modele CF DAF usko surađuje s renomiranim TATRA TRUCKS u Češkoj, što rezultira jedinstvenim konceptom šasije s pogonskim sustavom svjetske klase, središnjom osovinskom cijevi i neovisnim ovjesom poluosovina. Ovo nudi CF Military neuporedive mogućnosti na cesti i iznimnu udobnost vozača, čak i tijekom vožnje najizazovnijim terenima. Kamione pokreću motori PACCAR MX-11 (4×4) i MX-13 (8×8) snage 10,8 i 12,9 litara snage od 300 kW/410 ks do 340 kW/460 ks.

Ukupno će se isporučiti 352 CF vojna vozila s vrhunskom balističkom kabinom koju pruža TATRA DEFENSE VEHICLE.

Proizvodnja kabina kamiona CF Military odvijat će se u DAF-ovom pogonu kabina u Westerlu u Belgiji. Motori dolaze iz DAF-ove tvornice motora u Eindhovenu u Nizozemskoj. Dok će se šasije proizvoditi u pogonu TATRA TRUCKS u Češkoj.

Potpunu servisnu uslugu ovi vojni kamioni u dolasku imati će u mreži koja broji 27 lokacija samo u Belgiji.

Kako god, želimo čim manje posla ovim kamionima.

Foto: DAF

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin