U SVIM STANICAMA ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA

Dani tehničke ispravnosti vozila, od 20. do 25. studenoga, besplatno prekontrolirajte vozilo

-

Akcija je usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila, a provodit će se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana za sigurnost cestovnog prometa Republike Hrvatske u razdoblju od 20. studenoga (ponedjeljak) do 25. studenoga (subota) 2023. godine, u svim stanicama za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ”Dani tehničke ispravnosti vozila 2023.”

Preventivno-sigurnosna akcija provodit će se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske. Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli tehnike ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja stanice za tehnički pregled vozila ukazivat će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija. Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije. Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

Autor