NEPROMIŠLJENOST...

Domaći vozači na dnevnoj bazi skupljaju visoke kazne, 20.000 kuna zbog odbijanja testiranja na droge!

Ovu srijedu, 26. siječnja oko 16.45 sati, 23-godišnji recidivista je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom određene kategorije, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka…

Mladi vozač kretao se Ulicom Svetice u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 26 C sudjelovao je u prometnoj nesreći  u kojoj je nastala materijalna šteta. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu određeno mu je zadržavanje u trajanju najduže 15 dana.

Istog dana oko 17.20 sati u na Slavonskoj aveniji je tijekom kontrole prometa zaustavljen osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao  45-godišnji recidivista, a koji je odbio podvrgnuti se ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava i uređaja, radi utvrđivanja prisutnosti droge u organizmu. Zbog navedenog je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna.

Otprilike sat vremena kasnije, oko 18.25 sati, 58-godišnjak je  upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Markuševečkom cestom u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača je utvrđeno kako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Daljnjim nadzorom utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (1,56 g/kg) Nakon otrježnjenja je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna.

Tog istog dana oko 18:45 sati je  61-godišnjak upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, a kretao se AC A-4 u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača na odmorištu u Sesvetama policijski službenici su utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola ( 1,65 g/kg.). Zbog navedenog je osumnjičeni odveden na sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Izvor: MUP.hr

Autor