DS 9: Francuzi konačno imaju konja za utrku s njemačkim Svetim trojstvom

S plug-in-hibridnih 360 KS na sva četiri kotača i hi-tech luksuznom opremom DS 9 rastegnut na 4,93 m, koja će do stotke ubrzavati za 6,9 s, statistički trošiti 2,1 l/100 km i samo na struju imati doseg 60 km…

PSA sve jače gura brend DS, a posljednji adut je limuzina DS 9, kojom se PSA želi vratiti u klasu premium limuzina, gdje, praktički sve počinje i završava s njemačkim Svetim trojstvom (Audi – BMW – Mercedes-Benz)

Luksuzna, atraktivno ‘ispeglana’ limuzina (koeficijenta otpora zraka 0,25), nabijena je premium opremom najviše kategorije i hi-tech gadgetima, koji omogućuju razinu autonomne vožnje 2. U Top Gun verziji upregnuta je plug-in-hibridnim pogonom, s turbobenzincem 1.6 PureTech snage 225 KS i 8-stupanjskim automatskim mjenjačem u elektromotorom od 100 kW, sinergijske snage 350 KS.

Napravljen je na novoj koncernskoj platformi EMP2 (Efficient Modular Platform 2), s udjelom čelika visoke čvrstoće (HTS) i ultravisoke čvrstoće (UHTS) povećan na 50 posto. U naglašeno luksuznoj izvedbi, karoseriji rastegnutoj na 493 i proširenoj na 188 cm nudi hi-tech ugođaj i naglašeni luksuz, s duhom slavnog pretka te ulazi u ring s modelima Audija A6, BMW Serije 5 i Mercedes-Benza E-klase.

Oba motora u sinergiji omogućavaju ubrzanje do stotke za 6,9 sekundi, najveća je brzina 225 km/h, a statistička potrošnja benzina (sa svakodnevnim punjenjem litij-ionske baterije kapaciteta 11,9 kWh) iznosi samo 2,1 l/100 km. A samo na struju DS 9 će moći voziti 60 km. Na tržištu se očekuje krajem godine.

Komentari