COVID-19

FCA pomogao ubrzavanju procesa proizvodnje respiratora u Italiji

U samo tri mjeseca dogodila se prekretnica u proizvodnji respiratora: proizvedeno je preko 3000 respiratora kao odgovor Italije na hitnu javno zdravstvenu zaštitu COVID-19, a sve zahvaljujući FCA grupaciji…

Ovo je izvanredno postignuće suradnje između Odjela za civilnu zaštitu, posebnog povjerenika za epidemiju korona virusa Domenica Arcurija i tvrtke Siare Engineering sa sjedištem u Valsamoggi (u blizini Bologne) – jedine tvrtke u Italiji koja proizvodi ove specifične električne medicinske uređaje. Projekt su vodili Siareov Giuseppe i Gianluca Preziosa; talijanski zaposlenici Fiat Chrysler Automobiles Luigi Galante, šef proizvodnje – premium marke u FCA regiji EMEA; Ennio Meccia, direktor proizvodnog inženjeringa za FCA regiju EMEA; i Carlo Di Giacomo, direktor tvornice Cento, u blizini Ferrare.

Prije nego što je izbila pandemija, mjesečna proizvodnja u Siare Engineeringu iznosila je oko 125 aparata. Oslanjajući se na znanje o proizvodnji i upravljanju u FCA-inom odjelu za proizvodnju inženjeringa EMEA regije – zauzvrat temeljenom na WCM (World Class Manufacturing) metodama – posao je promijenjen. Uz asistenciju svih uključenih strana, proizvodnja je porasla sa 8 na 80 jedinica dnevno, dijelom zahvaljujući ispunjenju zahtjeva za pomoć u postrojenju.

Presudna snaga u novoj organizaciji rada bila je mogućnost izgradnje magnetnih ventila – „otkucajućeg srca“ respiratora – u postrojenju FCA u Centu (u blizini Ferrare), dragulja u proizvodnji motora visokih performansi za sva svjetska tržišta. Istovremeno, pronađeno je optimalno tehnološko rješenje za prilagodbu proizvodne linije u laboratorijima Siare Engineering u Bologni za magnetne ventile proizvedene u pogonu Cento.

S poticajem svih uključenih u operaciju, izgradnja magnetskih ventila tvrtke Cento rezultirala je smanjenjem za najmanje 30-50% u vremenu koje je bilo potrebno za proizvodnju gotovog uređaja u postrojenju u Valsamoggia.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo