FERRARI AUKCIJA

Ferrari 458 Speciale Aperta prodana za nevjerojatnih 476.000 dolara, rabljen primjerak nadmašio cijenu novog

Ferrari 458 Speciale Aperta ‘lakša’ je inačica kabrioleta koja je proizvedena u svega 900 primjeraka. No, najveće je iznenađenje cijena…

Ferrari 458 Speciale Aperta pojavila se Bring A Trailer aukcijama te je vrlo brzo pronašla novog vlasnika. Podsjećamo, proizvođač iz Maranella odlučio je napraviti limitiranu seriju ‘lakše’ inačice modela 458 Spider, a jedan od tih je konkretni primjerak koji je proizveden 2015. Broji svega 20.921 prijeđenih kilometara.

(foto: Bring A Trailer)

Ispod haube nalazi se 4.5 atmosferski V8 motor koji razvija 605 KS i 540 Nm. Do stotke juri za samo 3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 320 km/h. Uparen je sa automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, a pogon je na stražnje kotače. Posebnost ovog modela je i ispušni sustav načinjen od titana.

(foto: Bring A Trailer)

Interijer je u klasičnoj Ferrari maniri, a doplaćene stavke poput Nera alcantara sjedala, tempomata, kamere za vožnju unazad te mnoštvo karbonskih dijelova neće nikoga ostaviti ravnodušnim. A takva je cijena; kada je bio nov, koštao je oko 400.000 dolara.

(foto: Bring A Trailer)

Međutim, novi je vlasnik izdvojio čak 476.000 dolara kako bi uživao u ovom modelu. Nema sumnje, riječ je o izuzetno očuvanom i kolekcionarskom primjerku čija će cijena s godinama samo rasti.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo