Poseban mode iz Maranella

Ferrari SP51 V-12 Speedster unikat na bazi 812 GTS za jednog sretnog kupca

Foto: Ferrari

Progetti Speciali, specijalni odjel iz Maranella, predstavio je predstavio je Ferrari SP51, novi model koji će biti proizveden samo u jednom primjerku, izvedenica je modela 812 GTS

Ferrari je predstavio Ferrari SP51 V-12 Speedster ultrasportski unikat napravljen po narudžbi bogatog kupca iz Tajvana, koji pokazuje kako će električne opcije u Maranellu još malo pričekati. Ferrari SP5 je posebna izvedenica modela 812 GTS, s motorom 6.5 V-12 sprijeda i stražnjim pogonom, s kojim dijeli šasiju, motor i izgled. Poseban stilski pečat s plavo-bijelim prugama, koje se protežu cijelom dužinom automobila, iznutra i izvana, koje se temelji na slavnom modelu Ferrari 410 S iz 1955.

Crvena boja karoserije Rosso Passionale razvijena je samo za ovaj model. Trobojna shema probija se do unutrašnjosti automobila gdje je crvena alcantara naglašena plavim i bijelim šavovima. Kao što se može očekivati od vrhunskog sportskog automobila, karbonska vlakna igraju veliku ulogu u karoseriji, kao i u kabini automobila. Mala pločica s natpisom “Ferrari SP51 jedan od jedan” uvučena je u karbonski okvir između sjedala i služi kao podsjetnik vlasniku koliko je njegov Ferrari poseban.

Sličnosti dizajna između stražnjih dijelova modela Ferrari SP51 i Ferrari 812 GTS završavaju stražnjim svjetlima i četverostrukim ispušnim sustavima. SP51 ima dvostruke “leteće” oslonce povezane spojlerom od ugljičnih vlakana koji se nalazi odmah iza kabine i spušta se s obje strane prema otvoru stražnjih kotača. Jedinstvenost se nastavlja na kotače, dizajnirane posebno za SP51, koji imaju dijamantnu završnu obradu.

Pod prednjom je haubom Top Gun atmosferski benzinac 6.5 V12 sa sekvencijalnim automatskim mjenjačem 7 F1 DCT do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi, do 200 km/h za 7,9 sekundi, a najveća brzina iznosi 340 km/h. Ferrari nije spominjao cijenu za ovaj jedinstveni automobil. Da biste mogli kupiti novi Ferrari, morate već biti iznimno bogati. Kupiti posebno dizajnirani unikatni Ferrari od ekskluzivnog Ferrarijevog odjela za posebne projekte? To je ozbiljan novac.

Autor