CRVENI MERCEDES-AMG GT R

Ferrari vozi ovaj vikend 1000 utrku u Formuli 1, safety car tom prigodom mijenja boju

Mercedes-AMG GT R Službeni FIA F1 promijeniti će poznati vizualni identitet, barem ovaj vikend…

Velika nagrade Toskane, kao deveta utrka sezone, bit će u znaku Scuderia Ferrari momčadi, koja će zabilježiti svoju 1.000. utrku u ovom oktanskom ludilu.

U znak priznanja za ovo postignuće, Mercedes-AMG GT R službeni FIA F1 sigurnosni automobil ovog će vikenda dobiti novi izgled s prigodnom crvenom livrejom. Sve ostalo ostaje nepromijenjeno. Sa svojim snažnim 4,0-litrenim V8 dvostrukim turbo motorom, Mercedes-AMG GT R koji vozi Bernd Mayländer i dalje se hvali najvećom brzinom od 318 km / h i treba mu svega 3,6 sekunde od nule do 100 km/h. Inače, sigurnosni automobil ove godine također slavi godišnjicu – trokraka zvijezda krasi svoju masku u Formuli 1 punih 25 godina.

“Velika nagrada Toskane bit će ujedno i 1000. F1 utrka za Ferrari, obilježavajući dugu trkačku tradiciju ovog velikog talijanskog brenda”, rekao je Toto Wolff, izvršni direktor i direktor tima Mercedes-AMG Petronas F1 tima. „Počastit ćemo ovo postignuće s Mercedes-AMG sigurnosnim automobilom u Ferrarijevoj crvenoj boji – našim nagovještavanjem trkačke povijesti koja nam je donijela neke od najvećih trenutaka u Formuli 1. Ljudima iz Maranella odajemo poštovanje za sva njihova postignuća. ”

Valjda će vozači Propetog konjića na najbolji mogući način uveličati veliki vikend njihove momčadi…

foto: Daimler

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin