IZNENAĐENI?

Fiat Ducato pohvalio se titulom najprodavanijeg komercijalnog vozila u Europi

Najprodavaniji model brenda Fiat Professional, predstavljen 1981., dobio je veliko priznanje za proteklu godinu. Prema podacima kompanije Dataforce, najprodavanije je komercijalno vozilo – svih segmenata – na europskom tržištu prvi put u 40 godina…

Kako bi se zahvalio svim profesionalcima koji su ga odabrali, Ducato nastavlja da se razvija, i za svoju 40. godišnjicu, koju slavi u ovoj godini, spremno ide u misiju i nove izazove mobilnosti s nultim emisijama.

No, ovo ime nije samo broj 1 u gospodarskom sektoru, omiljen je i među kamperima. Ducato je najpopularnija osnova za kamper među putnicima širom Europe.

2021. Ducato puni 40 godina. Predstavljen 1981. godine, model perjanica i predstavnik izvrsnosti brenda Fiat Professional oduvijek je bio jedan od najcjenjenijih komercijalnih vozila u Europi, zbog svoje prilagodljivosti, snage motora i smanjenih redovnih troškova.

Pobrao je veliki broj pohvala od klijenata širom Europe: bilo je oko 150.000 primjeraka i tržišni udio od 20,5%, s porastom od 7,6% što se tiče količine i od 3% što se tiče tržišnog udjela, u otežanim tržišnim okolnostima.

Prije gotovo 40 godina, Ducato je napravio revoluciju u segmentu kombija velike zapremine sa svojim pogonom na prednje kotače, tovarnom zapreminom i svestranošću. Proizvodnja je počela 1981. godine u pogonima postrojenja Sevel („Società Europea Veicoli Leggeri“ – europskog proizvođača lakih vozila) u dolini Val di Sangro, gdje se nalazi i dan danas. U gradu Atesa (istočno od Rima) se nalazi najveći proizvodni pogon na svetu za proizvodnju srednjih i velikih kombija. 2020. godine, bila je to prva tvornica u Italiji koja se ponovo otvorila nakon zatvaranja zemlje, pod potpuno sigurnim uvjetima za svojih preko 6.000 djelatnika.

Vremenom, karakteristike modela Ducato su se usavršavale do toga da postane standard u svojoj klasi, model koji postavlja trendove, koji je proizveden u preko 10.000 varijanti i koji se prodaje u preko 80 zemalja širom sveta. Veliki izbor verzija karoserije i efikasnost šasije čine ga brojem jedan za proizvođače kampera i vozila za posebne namjene.

Lider u svom segmentu od 2014. godine i najprodavanije komercijalno vozilo 2020. godine, Ducato je neprikosnoveni lider u segmentu velikih kombija na 13 europskih tržišta, i jedini je koji je napravljen specijalno kao osnova za kamper. Tokom posljednjeg desetljeća u Europi, preko 500.000 kupaca odlučilo je putovati kamperom koje ima za osnovu vozilo Ducato brenda Fiat Professional, zahvaljujući širokom izboru verzija karoserije, pravilnom, kockastom obliku tovarnog prostora, efikasnosti njegovih motora i ispunjavajućem iskustvu vožnje u njemu.

Nova tehnologija i dobro poznata kvaliteta od sad će dolaziti s ciljem „nulte emisije“ u izvedbi E-Ducato

Od njegovog izlaska na tržište, Fiat Ducato je osvojio publiku sa svojom robusnošću i odličnom pouzdanošću. Od prve serije nadalje, profesionalci koji su birali Ducato cijenili su ga ne samo zbog njegove stabilnosti, nego i zbog njegove svestranosti i lakoće korištenja. Prethodnik novog koncepta lakog komercijalnog vozila se može pohvaliti neprikosnovenim liderstvom u svom segmentu koje je opravdano rezultatima prodaje od preko 3 milijuna primjeraka.

Dizajniran u skladu s najvišim standardima kvaliteta brenda Fiat Professional, Ducato će biti dostupan u svim verzijama karoserije i s istim zapreminama tovarnog prostora konvencionalnog modela Ducato, od 10 m3 do 17 m3, i najboljom korisnom nosivošću u segmentu, do 1.950 kg. Različite opcije baterije će također biti u ponudi, s autonomijom od 230 do preko 360 km u tipično gradskom ciklusu dostave.

Ovo će tek rijetki znati. Uspjeh modela Ducato je sada dobro poznat u Europi, dokazan njegovim novim rekordom, ali globalni predstavnik brenda Fiat Professional je također bio najprodavaniji već neko vrijeme u Rusiji, Latinskoj Americi, Bliskom Istoku i Australiji. Trenutno se prodaje kao efikasni „svjetski kombi“ u preko 80 zemalja, uključujući i Severnu Ameriku kao ProMaster model brenda RAM.

foto: Fiat

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo