PREMA ČASOPISU Le Moniteur Automobile

Fiat Novi 500 stigao do 19. nagrade u Europi, u Belgiji izabran za ‘Najbolji automobil 2021.’

Model Novi 500 dobio je nagradu lista Le Moniteur Automobile, belgijskog automobilskog časopisa. Proglašen je za „Najbolji automobil 2021.“ u kategoriji malih električnih automobila…

Za njega su glasali čitaoci poznatog belgijskog časopisa, a Novi 500 je pohvaljen zbog svojih naprednih tehničkih specifikacija, izbora od nekoliko varijanti karoserije i legendarnog dizajna.

Novi 500 je dobio svoju 19. nagradu u Belgiji, gdje je proglašen za „Najbolji automobil 2021.“ u kategoriji malih električnih automobila, na osnovu glasanja čitalaca časopisa Le Moniteur Automobile, jednog od najvažnijih automobilskih medija u Belgiji.

Ova nagrada, koju časopis dodeljuje prvi put, odražava preferencije čitatelja, koji su odlučno glasali za legendarni model. Čitaoci časopisa Le Moniteur Automobile su pohvalili legendarni dizajn modela, kao i široku ponudu ponuđenih karoserija, potvrđujući da je Novi 500 istinski poželjan automobil.

Nagrada se pridružuje mnogim trofejima koje je osvojio Novi 500; među kojima su „Zeleni automobil“ u okviru Automobilske nagrade Francuske 2020. i „Automobil godine i najbolji mali električni automobil“ časopisa Driving Electric. Pored ovih prestižnih međunarodnih priznanja, također je osvojio nagradu „Najbolji dizajn 2020.“ njemačkog magazina Auto Motor und Sport i „Najbolji konceptualni dizajn“ u okviru poznate međunarodne Red Dot nagrade za dizajn.

Novi 500 se s ponosom proizvodi u Italiji u – kompletno novoj tvornici Mirafiori u Torinu, centru izvrsnosti za proizvodnju električnih vozila, u koji se model 500 vratio nakon 50 godina. Proizvodni pogon Mirafiori je dio FIAT ekosistema u čijem centru je Novi 500. Ekosistem obuhvaća V2G „Vehicle-to-Grid“ – najveći centar elektrifikacjie u Europi – zahvaljujući kome električna vozila na baterije mogu da skladište energiju, koja onda može da se vrati u gradsku mrežu u slučaju veće potražnje korisnika. Stellantis&You Torino, mesto napravljeno da uzdrma tržište: kao novo lice mobilnosti.

Kako bi se upotpunio FIAT ekosistem, nova zdanja Casa 500 i La Pista 500 su otvorene prije nekoliko tjedana.

Casa 500 nije uobičajeni muzej, već putovanje u budućnost brenda FIAT, počevši od njegovih korjena: koncepta Dolce Vita, talijanskog duha. La Pista 500 je najveći krovni vrt u Europi koji ima duboku simboličnu vrednost i pored toga predstavlja zelena pluća za grad i ljude.

Novi 500 je predstavljen je u proljeće 2020. i već je osvojio 19 međunarodnih nagrada u 6 zemalja.

Novi 500 je najprodavaniji automobil sa tržišnim udjelom od 24% u segmentu gradskih automobila u Europi, lider na tržištu električnih gradskih automobila u 13 država i najprodavaniji na cijelom tržištu električnih vozila u Italiji. Pored toga, nakon predstavljanja u Europi, Izraelu i Brazilu, Novi 500 je na putu da postane prvi globalni, „all-in“, potpuno električni, gradski automobil.

Foto: Fiat

 

Autor