COVID-19 U AUTOINDUSTRIJI

Ford je započeo proizvodnju bolničkih haljini za borbu protiv koronavirusa

Premda je Ford obustavio proizvodnju automobila zbog pandemije, započeo je proizvodnju bolničkih haljina načinjenih od materijala za zračne jastuke…

U priopćenju za javnost Ford je objavio da izrađuje respiratore, maske za lice i bolničke haljine, od čega se potonje izrađuje od prerađenih materijala za zračne jastuke. Tvrtka je surađivala s tvrtkom Beaumont Health u Detroitu za dizajn haljine, a zahvaljujući suradnjii sa Joyson Security Systems, u konačnici će biti izrađeno 1,3 milijuna haljina za višekratnu upotrebu.

(foto: Ford)

„Znali smo da ćemo igrati svoju ulogu u borbi protiv koronavirusa i morali smo krenuti pakleno i udružiti snage sa stručnjacima poput 3M kako bismo proširili proizvodnju hitno potrebne medicinske opreme i zaliha“, rekao je Jim Baumbick, potpredsjednik Ford Enterprise Line proizvoda. „U samo tri tjedna u sklopu Projekta Apollo oslobodili smo talent svjetske klase za proizvodnju, nabavu i dizajn kako bismo počeli izrađivati osobnu zaštitnu opremu te na taj način pomoći u povećanju dostupnosti i proizvodnje opreme.”

 

Autor

Preporučeni sadržaj