Ford neće nastaviti s proizvodnjom automobila sve do početka svibnja

Kriza s koronavirusom već je odavno poprimila katastrofalne posljedice, kako za zdravlje svih, tako i za gospodarstvo. Autoindustrija suočava se s velikom krizom, tvornice su zatvorene i proizvodnja stoji. Ford je izjavio kako će proizvodnja u prekidu biti još mjesec dana…

Ford je objavio kako proizvodnju u europskim tvornicama neće nastaviti bar do početka svibnja. Ova se odluka odnosi na sve tvornice u Europi (Njemačka, Španjolska, Rumunjska te Velika Britanija).

Naravno, nastavak proizvodnje Ford automobila uvelike ovisi i o situaciji s koronavirusom u mjesecu koji je u tijeku. “Važno je da zaposleni znaju koliko će trenutna situacija trajati. Nadamo se da će doći do poboljšanja u ovom mjesecu, planiramo nastavak proizvodnog procesa, ali se konstantno informiramo o uvjetima i preporukama vlada država.” izjavili su čelnici iz Forda.

Valja naglasiti kako je tvrtka preuzela i aktivnosti za proizvodnju medicinske opreme, nudi krevete te donira vozila za ključne medicinske usluge koje su u ovom trenutku itekako potrebne.

Komentari