ZAUSTAVLJA I NAJMANJE ČESTICE

Ford predstavio novi filter zraka koji staje na kraj alergenima

Hvale vrijedna akcija, Ford donosi nešto korisno u ovo doba pandemija…

Ford micronAir proTect filter razvijen je od strane stručnjaka za filtraciju, vrlo je učinkovit u hvatanju širokog spektra štetnih mikroba, alergena, pa čak i virusa koji mogu uzrokovati značajne zdravstvene probleme. Iako autoindustrija stalno radi na napretku u tom pogledu, Ford je sada napravio pravi iskorak.


Poboljšani sustav koristi ugljik i poseban aktivni sloj proizveden po tajnom receptu, uključujući limunsku kiselinu. To pruža zaštitu od neželjenih bakterija, kvasca i gljivica, a nudi i antivirusna svojstva.

“Za mnoge vozače i njihove putnike alergije na prašinu mogu prouzrokovati velike nelagode kao i ozbiljne zdravstvene probleme”, rekao je Nigel Brackenbury, potpredsjednik odjela službe za korisnike marke Ford u Europi.

“Ovaj je filter jeftina, ali učinkovita mjera koja bi mogla zaštititi zdravlje i pružiti veći komfor svima koji putuju u Fordovom vozilu.”

Kako radi zapravo radi micronAir proTect filter?
Ford micronAir proTect filter može uhvatiti malene čestice od 0,05 mikrona – manje čak tisuću puta od debljine ljudske dlake. Ako je ugrađen u ventilacijski sustav vozila, to može razrijediti koncentraciju štetnih čestica koje ulaze u kabinu i ukloniti kapljice koje sadrže viruse što je brže moguće, smanjujući mogućnost daljnjeg zagađenja i infekcije.

Filter sadrži element s aktivnim ugljenom koji je dizajniran tako da nudi dodatnu zaštitu od štetnih onečišćenja poput čestica i kiselih plinova i višeslojnu barijeru koja hvata manje čestice, prašine i pelud.

Svakako dobrodošla inovacija Forda, nadamo se da će i ostali krenuti tim putem.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin