OČEKUJTE NEŠTO NOVO OD TALIJANSKI MARKI

François Leboine imenovan direktorom dizajna za Fiat i Abarth

François Leboine, 46, postao je dio Stellantis Design s početkom lipnja…

Francuski dizajner pridružio se Jean-Pierre Ploué, izvršnom direktoru za dizajn u grupi Stellantis.

Budući da je diplomu stekao na Kraljevskom fakultetu umjetnosti, te je prethodno vodio sektor za napredni dizajn u kompaniji Renault, Leboine je strastveni zagovornik prelijepog dizajna, od modela Renault Twizy do modela Espace 5. Njegovu stručnost u dizajniranju produkcijskih automobila najbolje ilustrira rad na dizajnu modela Renault Clio, Captur i Dacia Sandero kao rukovodioca odjela za dizajn eksterijera. Kao rukovodilac naprednog dizajna, predvidio je izradu prototipa modela Renault 5 i koncept automobila Morphoz.

Njegova strateška vizija biće ključna prednost koja će voditi transformacije brendova Fiat i Abarth u partnerstvu s izvršnim direktorom brenda, Olivier Francoisom.

Jean-Pierre Ploué je dodao tom prilikom: “drago mi je što možemo poželjeti dobrodošlicu talentiranom dizajneru s priznatim profesionalnim vještinama. Njegov pristup dizajnu koji gleda unaprijed i njegova velika ličnost biće glavna snaga koja će voditi buduće promjene u brendovima Fiat i Abarth“.

Olivier Francois je izjavio: „Zaista sam uzbuđen što mogu poželjeti dobrodošlicu François Leboineu u svijet marke Fiat u trenutku koji je prepun mogućnosti zahvaljujući snazi i razmjerima novoformirane grupacije. Dizajn novih Fiat i Abarth automobila ključan je za predstavljanje našeg punog potencijala kupcima širom svijeta.“

Foto: Stellantis

Autor

Preporučeni sadržaj