BUDUĆNOST JE STIGLA

Goodyear od sad će nuditi i autonomne usluge dostave Starship

Goodyear je u sklopu fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures investirao u poduzeće Starship Technologies, koje pruža inovativne usluge autonomne dostave…

Goodyear u okviru svojeg fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures sklapa partnerstva i investira u startup poduzeća koja djeluju na različitim područjima ključnima za razvoj budućnosti mobilnosti. Ta poduzeća s Goodyearom dijele viziju održivih, sigurnih i inovativnih praksi mobilnosti koje ljudima olakšavaju svakodnevni život. Posebnu pozornost Goodyear posvećuje autonomnim tehnologijama, stoga je u investicijski portfelj fonda dodao i globalnog ponuđača usluga autonomne dostave Starship Technologies. Fond je zajedno s drugim investitorima spomenutoj tvrtki osigurao financijska sredstva u iznosu od 17 milijuna američkih dolara.

Starship Technologies osnovali su 2014. godine suosnivači poduzeća Skype Ahti Heinla i Janus Friis. Tvrtka izgrađuje i upravlja mrežom samovoznih dostavnih robota koji su posebno osmišljeni za lokalnu dostavu hrane, prehrambenih proizvoda i paketa. Njihovi električni autonomni roboti svakodnevno obavljaju na tisuće dostava u mnogim gradovima svijeta, gdje kupcima omogućuju prikladnu, sigurnu i beskontaktnu dostavu. Nedavno je poduzeće obilježilo milijuntu autonomnu dostavu, što je prvo takvo postignuće u svijetu.

foto: Goodyear

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin