NOVA CJELOGODIŠNJA GUMA

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 nova je guma koja donosi veću izdržljivost na mokroj i suhoj podlozi

Goodyear je upravo predstavio novi model ‘all season’ gume Vector 4Seasons Gen-3, a posebnost ovog pneumatika je veća izdržljivost kako na mokroj, tako i na suhoj podlozi…

Nova guma Vector 4Seasons Gen-3 predstavlja sljedeću generaciju guma iz izuzetno uspješne serije cjelogodišnjih guma Goodyear Vector 4Seasons. Njezina prethodnica, guma Vector 4Seasons Gen-2, dobila je naime više nagrada od bilo koje druge marke, a najnovija generacija guma iz spomenute serije omogućuje još veću izdržljivost.

Cjelogodišnje gume jedan su od segmenata u industriji autoguma koji najbrže raste, a vozači pri kupnji cjelogodišnjih guma najviše pozornosti posvećuju ovim stvarima: sigurnosti u svim vremenskim uvjetima, učinkovitom kočenju i prianjanju na mokroj podlozi te odličnom ponašanju pri kočenju na suhoj podlozi.

(foto: Goodyear)

Zahvaljujući Goodyearovoj tehnologiji Snow Grip, guma Vector 4Seasons Gen-3 osigurava bolje prianjanje, a time i bolju upravljivost na snijegu. Brojne lamele u središnjem dijelu gaznog sloja omogućuju gumi da „zagrize“ snijeg, što za pet posto poboljšava njezinu upravljivost na snijegu u usporedbi s gumom prethodne generacije.

Tehnologija Dry Handling osigurava čvrste blokove u središnjem i ramenom dijelu gume koji smanjuju deformaciju kod zahtjevnih manevara. U odnosu na prošlu generaciju gume to znači pet posto bolje značajke kod kočenja na suhoj podlozi.

Ujedno je guma Vector 4Seasons Gen-3 zadržala izvrsnu otpornost na akvaplaning koju je već imala guma prethodne generacije. Za to je zaslužna Goodyearova tehnologija Aqua Control, koja uz upotrebu dubokih i širokih žljebova poboljšava raspršivanje vode.

(foto: Goodyear)

“Naši dizajneri i inženjeri zadali su si zahtjevnu zadaću ─ poboljšati gumu Vector 4Seasons Gen-2, cjelogodišnju gumu koja je dobila više nagrada od bilo koje druge marke”, izjavio je povodom predstavljanja nove gume Mike Rytokoski, potpredsjednik i glavni direktor marketinga za Goodyear Europe, i dodao: “Ponosni smo što smo uz gumu Vector 4Seasons Gen-3 najbolje učinili još boljim.”

Čak 65 novih dimenzija gume Vector 4Seasons Gen-3 postupno će biti uvedeno u 2020. godini, a preostale će slijediti tijekom iduće dvije godine. Novu Goodyearovu cjelogodišnju gumu već su odobrili brojni proizvođači automobila. Predviđeno je da se u drugoj polovici godine guma kao prva oprema počne ugrađivati na vozila kao što su Peugeot 2008 / 3008 /5008, DS3 Crossback i DS7 Crossback, a do kraja godine uslijedit će tvornička ugradnja i na više drugih vozila.

Autor

Preporučeni sadržaj