TYPE R OBARA REKORDE

Honda Civic Type R Limited Edition postavila rekord na čuvenoj stazi Suzuka Circuit!

Hondin najekstremniji Type R do sada, Civic Type R Limited Edition postavio je novi rekord na Suzuki, 2 minute i 23.993 sekunde…

Upravo je potonje vrijeme rekordno za automobil s pogonom na prednje kotače. Staza Suzuka broji 5,8 km te je poznata po dionicama gdje se lako postiže velika brzina te po izazovnim uglovima, uklopljena u oblik ‘broj osam’.

Svojim laganim komponentama, nadogradnjom ovjesa i upravljača te oduzetim stražnjim dijelom unutrašnjosti usmjerenom na vozača, Civic Type R Limited Edition pomaknuo je granice što je moguće od pogona na prednjim kotačima, na jednoj od najzahtjevnijih staza u moto sportu.

(foto: Honda)

“Type R Limited Edition odražava Hondinu posvećenost rafiniranju suštine i užitka u vožnji tipa R kao sportskog automobila i nadmašivanju očekivanja naših kupaca. Inženjerski tim i ja prihvatili smo trkački duh koji je generacijama prenio, a to je snažna strast koja pokreće evoluciju Civic Type R ka tome da postanemo idealan sportski automobil.”, izjavio je Hideki Kakinuma, vođa projekta Civic Type R.

Podsjećamo, ispod haube diše moćni dvolitreni VTEC Turbo motor koji razvija 320 KS te 400 Nm, a do stotke stiže za 5,7 sekundi.

 

Autor