NAMA SE SVIĐA, A VAMA?

Hrvat Domagoj Đukec objasnio je novi dizajnerski istup kod BMW Serije 4

Premijera nove generacije nije prošla bez glavnog čovjeka u BMW za dizajn. Domagoj Đukec, malo ljudi zna kako je naš sunarodnjak upravo glavni čovjek BMW dizajnerskog odjela…

Evolucija estetike coupe modela s novim stilskim jezikom marke BMW, mnogima ne sjeda na prvu najbolje. Ovdje je Domagoj Đukec objasnio proces dizajniranja koji je ušao u stvaranje sportske, graciozne i ekskluzivne aure koja krasi BMW seriju 4.

Glavni cilj ovdje je bio na samostalnim dizajnerskim značajkama, posebno na velikoj, uspravnoj BMW rešetki, tzv. ‘bubrezima’ koji se pružaju prema naprijed na prednjem djelu vozila, te atletski isklesanim blatobranima na stražnjim kotačima, kao i dinamički rastegnutim proporcijama automobila.

foto: BMW

Ovi elementi stavljaju dobrim djelom rade razliku između upravo predstavljenog modela i BMW serije 3 (G20), a istovremeno mu daju i znatno oštriji karakter od svog prethodnika.

“Novi BMW serije 4 prikazuje proporcije u svom najmodernijem obliku dosad”, naglasio je Đukec, te zaključio “Prednji kraj daje vrlo jasan stav na cesti. Upadljiva, okomita rešetka i ikonična dvostruka prednja svjetla stvaraju podebljan i samouvjeren identitet.”

Vjerujemo kako će ovaj automobil, kada se pojavi ipak osvojiti i one najžešće protivnike novog vizualnog identiteta bavarske marke.

foto: BMW

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo