HYUNDAI I20 N

Hyundai i20 N (2021.) – korejski gradski jurišnik stiže slijedeće godine, imaju li Polo GTI i ekipa razloga za strah?

Hyundai je upravo predstavio paprenu, N inačicu svog modela i20…

Hyundaijev prvi, gradski hot hatchback konkurencija je modelima kao što je Ford Fiesta ST, VW Polo GTI i Suzuki Swift Sport, a na tržište stiže slijedeće godine.

Službene fotografije otkrivaju da je Hyundai i20 N usvojio velik dio dizajnerskih detalja kao i20 N-Line, no tu su sada crveni naglasci na karoseriji, aero peraje u donjem dijelu stražnjeg odbojnika i visoko postavljen stražnji spojler.

Za motorizaciju je zadužen 1.6 turbobenzinac koji razvija 204 KS i 275 Nm, a stiže isključivo s ručnim šesterostupanjskim mjenjačem. Do stotke stiže za 6,7 sekundi te uvjerljivo ubrzava sve do 230 km/h.

Hyundai nudi i pet načina rada za i20 N, tako da putem infotainment sustava (ili tipki na volanu) vozač može podešavati odziv na gas, osjećaj upravljanja, glasnoću ispuha i postavke kontrole stabilnosti, a tu je i Launch Control te Rev Match sustav.

Osim toga, Hyundai i20 N u unutrašnjosti dobiva sportska sjedala i crnu krovnu oblogu, 10,25-inčni infotainment sustav s Apple Car Play, Android Auto i ugrađenom navigacijom. Novi Hyundai i20 N stiže u proljeće 2021., a cijena za sada još nije poznata.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo