VELIKI USPJEH I DOKAZ SPORTAŠA

Hyundai i20 N slavi veliki uspjeh, stigao do titule automobila godine od Top Gear Awards

Hyundai i20 N je ukupno proglašen automobilom godine na godišnjim nagradama Top Gear-a, nadmašujući automobile najzanimljivijih svjetskih marki…

Hyundai Motor je osvojio najviše počasti na dodjeli godišnjih nagrada Top Gear 2021., osvojio je titulu Automobil godine s modelom i20 N i proglašen je za sveukupnog Proizvođača godine kao priznanje za vodeći line-up modela u klasi.
i20 N je nedavno trijumfirao na testu Top Gear Speed Week i osvojio željnu titulu Performance Car of the Year u grupi od 26 kandidata tijekom niza temeljitih testova. Sudbeno povjerenstvo – koje se sastoji od stručnog uredničkog tima Top Gear-a zajedno s Chrisom Harrisom i The STIG-om – okrunilo je za ukupnog pobjednika i20 N nakon niza iscrpljujućih testova protiv modela nekih od najatraktivnijih marki automobila s performansama na svijetu. Kombinacija uzbudljivog upravljanja i zaokruženih sposobnosti i20 N u konačnici je osvojila tim.

Thomas Schemera, izvršni potpredsjednik, globalni direktor marketinga u Hyundai Motor Company, rekao je: „Zaista smo počašćeni primiti dvije prestižne nagrade od jedne od najutjecajnijih i najugodnijih svjetskih automobilskih publikacija, posebno u vrijeme kada Hyundaijeva globalna marka nikada nije bila jača. Znamo da je tim u Top Gear-u vrlo zahtjevan i ima stroge standarde, pa je osvajanje nagrade za automobil godine za i20 N zasigurno uspjeh. Proizvođač godine dokaz je smjera kojem je Hyundai predan dok se transformiramo u pružatelja rješenja za pametnu mobilnost. Svatko u Hyundaiju može biti ponosan na ovo priznanje.”

Michael Cole, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe, rekao je: “Top Gear Awards prepoznaje najbolje što industrija može ponuditi. Dobivanje titule Proizvođač godine ističe da naš neumorni rad na vođenju industrije u budućoj mobilnosti kroz progresivni duh tvrtke ne prepoznaju samo naši kupci, već i vodeći automobilski mediji. Ali ovdje sigurno nećemo stati. Industrija se ponovno osmišljava i mi planiramo voditi ovu promjenu.”

Uopće nas ne čudi ova nagrada, i20 N nedavno je bio i kod nas. Ostavio je fantastičan dojam, a ovo je samo najava testa. Poslušajte kako “grmi”…

Till Wartenberg, potpredsjednik, voditelj N Brand Management Motorsport pododjela u Hyundai Motor Company, komentirao je: „Kao ponosni Nentuzijast, najuzbudljivije je vidjeti da je naš potpuno novi i20 N izabran za prvaka Top Gear Speed Week među 26 najbržih automobila na svijetu i na kraju uspostaviti pobjedničku reputaciju automobila godine. N će nastaviti raditi ono što voli i čini najbolje kako bi osvojio srca zaljubljenika u automobile diljem svijeta.”

O i20 N pobjedi u ukupnom izboru za automobil godine, Jack Rix, urednik časopisa Top Gear Magazine, rekao je: „Već smo znali koliko je i20 N briljantan nakon što je odbacio 25 drugih konkurenata na našem nedavnom testu Speed Week-a kako bi osvojio naš željeni naslov Performance Car godine. Ali ne osvajate glavnu nagradu na našim godišnjim nagradama, a da ne dokažete svoj svestrani sjaj. Nakon što je zablistao na britanskim trkaćim stazama i B-cestama, odlučili smo ga baciti malo dalje kako bismo dokazali njegovu veličinu, na avanturi po australskoj divljini. Ono što smo otkrili bio je nisko spušteni hot hatch koji je ostao i udoban i potpuno neumoran na teškim velikim udaljenostima i podlogama ceste.

Mali Hyundai hatchback je prošao tako dobro, tako daleko izvan svoje zone udobnosti, da je bilo nemoguće učiniti išta osim učiniti ga našim sveukupnim automobilom godine.”

Osim toga, Top Gear tim pohvalio je širinu talenta u cijeloj Hyundai paleti modela, počastivši tvrtku za proizvođača godine.
O Hyundaijevoj nagradi za proizvođača godine Jack Rix, urednik časopisa Top Gear Magazine, rekao je: “Bili smo ovdje i prije. Prije tri godine proglasili smo Hyundai našim proizvođačem godine. To se temeljilo na tri impresivna proizvoda, nestašnim (i30 N hot hatch) i lijepim (hibrid IONIQ i KONA Electric). Svi ostaju u prodaji, a pridružuje im se još raznolikija postava. Ove godine nas je poljuljala čista širina talenta u Hyundaijevoj liniji: hot hatch (i30 N, i20 N), vrući crossoveri (KONA N), automobili na vodikove gorive ćelije (NEXO) i EV koji izgleda i ide bolje od bilo čega drugoga (IONIQ 5)… Hyundai rastura u potpunosti. Već neko vrijeme znamo da Korejci dolaze. Pa, došli su. Oni su ovdje i to rade bolje od bilo koga drugog.”

Foto: Hyundai

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo