VIZUALNI DEKOR...

Hyundai i20 N uskoro dobiva osvježenu izvedbu

Foto: Hrvoje Grguljaš

Facelift izvedba će donijeti vizualne izmjene i to će biti glavna vijest kod odlično posloženog modela. Hyundai i20 N novo lice otkriva se na ljeto…

Hyundai i20 N debitirao je u listopadu 2020. Godina koja je svijetu donijela koronavirus dala nam je i ovaj mali hot hatch iz Južne Koreje kao konkurenta provjerenim modelima u segmentu. Tako su Volkswagen Polo GTi i Ford Fiesta ST dobili opasno društvo. I dok kod navedenih nema nekih veći novosti, i20 N će proći kroz jedan fini tretman osvježenja.

“S tehničke strane, ne morate se bojati. I dalje će biti jednako brz kao i do sada.” rekao je izvršni tehnički savjetnik N odjela, Albert Biermann.

Ipak, osim ove potvrde, o osvježenom i20 N ne zna se puno detalja, osim da će debitirati na ljeto.

Podsjetimo, aktualni model broji čak 204 KS iz 1,6-litrenog 4-cilindričnog turbo motora. Njegov 6-stupanjski ručni mjenjač šalje tu snagu na prednje kotače za ubrzanje za 6,7 ​​sekundi do 100 km/h.

Ipak, ultimativni i20 dolazi s puno više od samo snažnijeg motora. Šasija je, na primjer, podešena u usporedbi s običnim i20 hatch radi bolje voznih karakteristika i rukovanja. Novi zglobovi, opruge i amortizeri čine ovjes tvrđim i stabilnijim u zavojima. Veći kočioni diskovi dio su sportskog kočionog sustava modificirane izvedbe, koja uvjerljivo zaustavlja malog sportaša.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo