LEDENO ELEKTRIČNO DOBA NA N NAČIN

Hyundai Ioniq 5 N u blizini Arktičkog kruga na završnom testiranju

Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 5 N u završnoj je fazi testiranja u ekstremnim zimskim uvjetima, prvi električni model visokih performansi prolazi teške izazove

S obzirom na svoj položaj u blizini Arktičkog kruga, Hyundai Mobis Proving poligon u švedskom Arjeplogu nudi sve što proizvođaču automobila treba za sveobuhvatna zimska testiranja, kao što su zaleđene površine s niskim koeficijentom prianjanja i duboke temperature ispod nule čak do -30°C.

To inženjerima Hyundai N omogućuje testiranje novih modela, kao što je Ioniq 5 N, u najekstremnijim uvjetima niskog trenja kako bi se postigla optimalna ravnoteža između osjetljivog karaktera automobila ‘zabavnog za vožnju’ i njegove sposobnosti da radi sigurno i predvidljivo u uvjetima ispod nule.

Za Ioniq 5 N, Hyundai Motor je kombinirao EV-ovu Electrified-Global Modular Platform (E-GMP) s N tehnologijom i stručnošću izbrušenoj u motosportu, kako bi podigao ljestvicu za visoke performanse na električnu energiju i postavio pozornicu za ono što će sigurno postati prava vožnja i izbor entuzijasta za cjelogodišnji EV.

“Baš kao što su naši N modeli brušeni na oštrim zavojima Nürburgringa, naši N modeli također su brušeni na oštrim zavojima i ledenim površinama našeg poligona u Arjeplogu, osiguravajući maksimalnu izvedbu u najekstremnijim zimskim uvjetima,” rekao je Till Wartenberg , potpredsjednik odjela N Brand Management & Motorsport u Hyundai Motor Company.

“Ponosni smo što možemo pokazati da I0niq 5 N savršeno ispunjava naše široke kriterije izvedbe, osiguravajući uspjeh marke N kao našem prvom EV proizvodnom N modelu.”

Autor

Preporučeni sadržaj