NOVI KOREJSKI ADUT

Hyundai Staria (2022.): luksuzni hi-tech MPV za biznis i obitelj, samo s dizelašem!

Hyundai Staria, poslovno-obiteljski monovolumen visoke klase i UFO dizajna, dugačak 5,2, širok dva i visok dva metra, za sedam do devet osoba, oplemenjen funkcionalnošću i hi-tech gadgetima, starta s dizelašem 2.2 CRDi sa 177 KS…

Kažete, dizelaši su prošlost?! Još niste shvatili kako je njihovo prisilno umirovljavanje i guranje električnih pogona više uvjetovanom geostrategijom, politikom, krupnim kapitalom i interesima “vladara iz sjene”, nego ekologijom, brigom za interese kupaca, stvarnom energetskom situacijom i njenim perspektivama.

Posljednji dokaz za to je Hyundai Staria, novi korejski adut i luksuzni iznimno prostrani i funkcionalni MPV (monovolumen) visoke klase, namijenjen za poslovnu i obiteljsku namjenu. Dizajniran u UFO-stilu pokazuje genijalni koncept “velike kutije malog otpora zraka”. Koeficijent otpora zraka od samo 0,29 unosi revoluciju u MPV segment jer doprinosi bitnom smanjenju potrošnje goriva i poboljšanju performansi.

Oplemenjen je premium izvedbom i izvrsnom “business”, čak i “predsjedničkom” funkcionalnošću za sedam do devet osoba i maksimalnim iskoristivim obujmom od 5000 litara. Sve je u “hi-tech” izvedbi, od matričnih-LED svjetala do 10,25-inčnog dodirnog naslona. Sve je, ukratko “wow”, prilagođeno najvišim standardima vožnje. Korejski će stručnjaci osigurati i najnižu razinu buke, jer će, osim mehaničkog prigušenja, koristiti i ANCS, elektronički sustav anti-buke.

Hyundai Staria za početak dolazi samo s dizelskim motorom, i to nas vraća na početak priče. Pokretat će se provjerenim turbodizelašem 2.2 CRDi sa 177 KS i 431 Nm, prilagođenim normama Euro 7 te ručnim 6-stupanjskim ili automatskim 8-stupanjskim mjenjačem. Dakle, to je to!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin