DOBRA RAČUNICA

Izlet uz vožnju na plin, Dacia Sandero za nekoliko desataka kuna nudi mogućnost za pravi road trip

Dacia već neko vrijeme nudi program vozila uz tvornički ugrađen LPG sistem, mi smo taj štedljivi benfit odlučili malo iskoristit i odvest se u Zagorje…

Još do nedavno, naš suputnik bio je još aktualan, u međuvremenu, stigla je nova generacija Sandera. Model o kojem smo nedavno pisali, Dacia Sandero Stepway još jednom nas je podsjetio, koliko je vožnja uz plin, zapravo vožnja sa odličnom računicom.

Zato je jedna od naših vikend aktivnosti bila i vožnja do Trakošćana. Svima poznatog po Dvoru i prekrasnom perivoju i park šumi s jezerom, smješteni nekih 80-ak kilometara od Zagreba.

No, osim prekrasnih prizora oko dvorca Trakošćan, uživali smo i u lijepim cestama koje su nas vodile prema sjeveru Lijepe naše. Jasno, dio suputnika inzistirao je na ‘pauzi’ u poznatom ‘outlet’ centru u Svetom Križu Začretjeu. Dok je povratak zagorskom stranom značio samo jedno, narudžbu hrane iz kultnog restorana ‘Grašo’. Velika mesna plata na zraku, jednako je ukusna kao i u prekrasnom ambijentu restorana.

Za kraj, ostavljamo računicu. Naša vožnja, koja je na kraju bila u dužini od 168 km, uz potrošnju od oko 6-6,5 litara plina na 100 km (cijena: 4.36 kn/l), rezultirala je prekrasnim malim putovanjem/izletom i troškom od 47,61 kuna.

Ovakva kratka putovanja, koja pune baterije do kraja, opet ćemo ponovit s guštom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin