"AUTONIS"NAGRADA

Jeep Avenger osvojio nagradu za dizajn, ovo je najljepši mali SUV

Foto: Jeep
-

Avenger je “Najbolji dizajnerski novitet” u kategoriji “Mali SUV” (Small SUV). Osvojio je 53 posto glasova, znatno više od konkurenata

Jeep Avenger Electric nudi potpuno električnu vožnju, tipičan Jeep dizajn i kompaktne dimenzije – kombinacija koja uvjerava mnoge kupce. Glasalo je više od 14.000 čitatelja njemačkog časopisa “auto motor und sport” i rezultat je jasan: Jeep Avenger proglašen je “Najboljim dizajnerskim novitetom 2023. godine” (Best Design Novelty of the Year 2023) s velikom razlikom. Avenger je pobijedio s 53 posto glasova i tako dobio nagradu za dizajn “autonis” u kategoriji “Malo SUV/terensko vozilo” (Small SUV). Nagrada “autonis” nudi izbor najvažnijih noviteta u proteklih 12 mjeseci. Ukupno su čitatelji mogli birati između 105 modela osobnih automobila u 11 klasa.

“Jeep Avenger lansiran je tek ove godine i već je zvijezda: sa svojim potpuno električnim pogonom i “cool” dizajnom, nadahnjuje kupce i postaje apsolutni bestseller. ‘Autonis’ nagrada  za naš kompaktni gradski električni automobil naglašava da je ovo upravo ono što je dobro prihvaćeno od strane čitatelja i kupaca,” izjavio je Luigi Saia, voditelj Jeep Njemačka.

Jeep Avenger je kompaktni SUV dužine oko četiri metra pozicioniran u brzorastućem B-SUV segmentu, drugom najvećem europskom segmentu u smislu obujma. Sviđa se aktivnim ljudima koji traže SUV kompaktnih dimenzija, ali s još uvijek puno prostora i mogućnosti za prijevoz tereta. Dizajniran i izrađen kao Jeep od prvog dana, Avenger kombinira Jeep DNA u kompaktnom SUV-u s jedinstvenom kombinacijom mogućnosti, stila, funkcionalnosti i tehnologije.
S električnim dosegom do 400 km u kombiniranom WLTP ciklusu* i više od 550 km u WLTP gradskom ciklusu; električni pogonski sklop kombinira novi 400 voltni elektromotor sa 115 kW (156 KS) i 260 Nm okretnog momenta s baterijom od 54 kWh, koja je također nova.

Lansiranje modela Jeep Avenger u Europi označava početak sljedeće faze elektrifikacije marke Jeep, koja će proizvesti četiri potpuno električna modela do 2025. Do kraja 2030. svi novi automobili marke Jeep prodavani u Europi bit će potpuno električni.

U međuvremenu smo ga vozili. Cijeli test pročitajte ovdje.

Odakle naziv Jeep? Po Popajevoj maskoti Eugene i njenom glasanju – Jeep, Jeep…

Autor