NOVI JEEP COMPASS

Jeep Compass za 2020. dobio novi benzinski motor i bogatiji infotainment sustav, a uskoro stiže i mild-hibrid inačica!

-

Kao potpuni izraz duha marke “Go Anywhere, Do Anything”, novi Jeep Compass sada sadrži nove tehnologije za zabavu i pogon kako bi se osigurala i poboljšala sloboda vozača i putnika, a u prodajne salone stiže krajem ovog mjeseca…

Brz uspjeh modela, koji se izvorno za Europu proizvodio u tvornici FCA Toluca u Meksiku, omogućio je prebacivanje proizvodnje, uključujući novu verziju 4xe s plug-in hibridnom električnom tehnologijom, izravno u Italiju. To je ujedno i novi korak u okviru plana ulaganja grupe FCA, teškog 5 milijardi Eura, u Italiji, ali i znak neprekidnog razvoja marke uz naglasak na tehnološku inovativnost i izvrsnost talijanske tvornice koja je jedna od najinovativnijih na svijetu.

(foto: Jeep)

Najveća je novost ispod lima; 1.3 turbo benzinski motor koji razvija 130 ili 150 KS. Ti su motori u potpunosti su izrađeni od aluminija kako bi bili lakši (turbo motor s četiri cilindra teži samo 110 kilograma ). Kućište radilice, razvijeno u suradnji s tvrtkom Teksid, izrađeno je od aluminijske slitine lijevane pod visokim tlakom. Nakon istraživanja različitih izvedbi kućišta radilice, odabrana je struktura osnovne ploče koja donosi najbolji omjer težine, strukturalnih performansi, buke i vibracija.

(foto: Jeep)

Za ljubitelje dizelaša, tu je unaprijeđena verzija 1.6 MultiJet II dizelskog motora snage 120 ks sa sustavom SCR (selektivna katalitična redukcija). Modeli 4xe (s plug-in hibridnom električnom tehnologijom) bit će dostupni s električnim motorom uparenim s 1,3-litrenim motorom iz globalne obitelji malenih motora snage 190 ks ili 240 ks. Oni u prodajne salone diljem Europe dolaze u drugoj polovini ove godine. Obje verzije modela 4xe bit će dostupne isključivo s pogonom na sva četiri kotača.

Nadalje, tu je šest novih dizajna kotača (po jedan za svaku razinu opreme i ekskluzivni, 19-inčni Gloss Black kotači za model Night Eagle) te nova paleta boja s pet novih boja karoserije: bež Ivory Tri-Coat, crvena Colorado Red, plava Blue Italia, plava Blue Shade i zelena Techno Green Metallic – a sve u ponudi u kombinaciji s crnim krovom.

(foto: Jeep)

Jeep Compass nudit će se u pet paketa oprema- Sport, Longitude, Night Eagle, Limited i S (ovisno o tržištu). Svi će paketi opreme biti pogonjeni učinkovitim turbo benzinskim i dizel motorima uparenim s pogonom na prednje kotače konfiguracija (verzije s pogonom na sva četiri kotača bit će dostupne u drugoj polovici ove godine u kombinaciji s 4xe tehnologijom). U ponudi je ručni ili automatski mjenjač sa dvostrukom spojkom.

(foto: Jeep)

Što se interijera tiče, nova značajka usluga Uconnect obuhvaća čitav niz funkcionalnosti dostupnih kroz razne dodirne točke, uključujući mobilnu aplikaciju My Uconnect, pametni telefon, web-mjesto, gumbe na stropnom svjetlu i radio. Dostupne paralelno s početkom prodaje na modelu Compass, nove usluge Uconnect bit će u osnovnoj opremi na Infotainment sustavima od 7 i 8,4-inča u svim razinama opreme, od razine Longitude naviše, kako bi se osigurale napredne mogućnosti povezivanja u vozilu i izvan njega te pružile korisne usluge za veću sigurnost i udobnost.

(foto: Jeep)

Poboljšana je i aktivna sigurnost putnika, a dostupne sigurnosne značajke uključuju praćenje mrtvog kuta i ‘cross traffic alert’ sustav, prilagodljivi tempomat, stražnju sigurnosnu kameru ParkView s dinamičnim linijama mreže i automatsku paralelnu i okomitu pomoć pri parkiranju.

(foto: Jeep)

Jeep Compass u prodajne salone u Europi stiže krajem ovog mjeseca.

 

Autor