A EUROPA?

Jeep Grand Cherokee (2021.), novi terenski div za američko tlo

Prije gotovo 30 godina, Jeep Grand Cherokee započeo je avanturu, koja je na koncu rezultirala najnagrađivanijim SUV modelom u povijesti…

Danas, nakon četiri revolucionarne generacije vozila, bezbroj industrijskih priznanja i gotovo 7 milijuna primjeraka na globalnoj razini. Jeep sad nastavlja s novim ciljevima u segmentu velikih SUV modela s potpuno novim Jeepom Grand Cherokee L izvedbom.

Najnovija iteracija dizajnirana je i projektirana da pruži neusporedivu kombinaciju još legendarnijih 4×4 mogućnosti, čistih linija na cesti, vrhunskog stila i kvalitetne završne izrade iznutra i izvana, kao i mnoštvo naprednih sigurnosnih i tehnoloških značajki. Rezultat je potpuno novi Jeep Grand Cherokee L 2021., prvi put ikad sa šest ili sedam sjedećih mjesta.

Da će novi Jeep biti opet moćan na terenu, otkrivaju i najavljeni Selec-Terrain program s pet načina rada, koji poboljšavaju legendarne terenske sposobnosti, s većim razmakom od tla i sposobnošću prodora vode od prethodnih generacija.

Potpuno nova arhitektura vozila, neovisni prednji i stražnji ovjes, te ekskluzivni Quadra-Lift zračni ovjes s elektroničkim prilagodljivim prigušivanjem pružaju vrhunsku dinamiku vožnje na cesti.

Autentični vanjski dizajn i vrhunska izrada donose profinjeni, novi stil karoserije s potpisima Jeepova dizajna

Vrhunska, prostrana unutrašnjost sadrži standardnu ​​10-inčnu digitalnu masku bez okvira i radio zaslon osjetljiv na dodir, potpuno novo LED osvjetljenje s ambijentalnim značajkama, masažu sjedala vozača i suvozača te personalizirane klimatske zone.

Ručno umotana, prošivena koža iz Palerma, kao i drvo oraha s otvorenim porama, 21-inčni kotači i poboljšane specifikacije podižu novi luksuzni Summit Reserve paket

Opremljen s više od 110 naprednih sigurnosnih karakteristika, uključujući sustave za pomoć vozaču druge autonomne razine s praktičnom automatiziranom vožnjom, zajedno s kamerama za okrugli pogled od 360 stupnjeva i noćnim pogledom.

Tehnologije sljedeće generacije, uključujući najnapredniji sustav Uconnect s bežičnim Apple CarPlay i Android Auto, Head-up zaslonom (HUD), digitalni retrovizor, kameru za nadzor stražnjih sjedala i ekskluzivnim i vrhunski McIntosh zvuk s 19 zvučnika.

Jeep Grand Cherokee L stiže u Jeep salone širom SAD-a u drugom tromjesečju 2021. Dok će 4xe elektrificirana verzija stići krajem 2021. godine.

foto: Jeep