AMERIČKI ADUT

Jeep Grand Cherokee 4xe (2022.): “poglavica svi terenaca” s plug-in-hibridnim adutima

-

Jeep Grand Cherokee 4xe se pokreće turbobenzincem 2.0 i elektromotorom sustavne snage 381 KS i okretnog momenta 637 Nm, koji mu omogućavaj ubrzanje do stotke za 6,6 sekundi i najveću brzinu od 243 km/h i prosječnu potrošnju 9,4 l/100 km

Četiri mjeseca nakon svjetske premijere u rujnu 2021., novi Jeep Grand Cherokee 4xe sada je dostupan u mnogim europskim zemljama (uključujući Njemačku) kao dio inicijative za prednarudžbe. Tako je sada najveći i najluksuzniji SUV model ove marke također opremljen kraticom 4xe. Elektrifikacija dalje napreduje. Peta generacija Jeep Grand Cherokee ima novu arhitekturu, 4xe plug-in hibridni pogon, novi dizajn eksterijera i novi interijer koji je, prema proizvođaču, “opremljen kvalitetnom izradom i najnovijim tehnologijama”.

Ispod haube Jeep kombinira četverocilindarski turbo benzinski motor s električnim motorom. Snaga sustava iznosi 381 KS, a maksimalni okretni moment oba pogona je 637 Nm. Performanse i snaga prenose se putem automatskog mjenjača s osam stupnjeva prijenosa. WLTP ciklus obećava 2,6 l/100 km – ali tada bi se baterija od 17,3 kWh broda od 2,5 tone trebala redovito puniti.  samo na struju može prijeći 50 km, “Opremljen vrhunskim sustavima, Jeep Grand Cherokee je dizajniran kao cjelina kako bi ponudio neusporedive terenske sposobnosti i sigurnu dinamiku vožnje”, izjavljuju u tvrtki.

Pogonski sustav Quadra-Drive II 4×4, zračni ovjes Quadra-Lift i sustav upravljanja vučom Selec-Terrain koji nudi izbor od pet načina vožnje: “Auto”, “Snijeg”, “Pjesak/blato”, “Stjena” i “Sport“ trebao bi doprinijeti tome.

Autor