JEEP WAGONEER

Jeep Wagoneer nova je luksuzna uzdanica kultnog proizvođača, Chevrolet i Ford imaju razloga za strah!

Novi Jeep Wagoneer, doduše u konceptnoj formi, prikazan je na digitalnoj konferenciji…

Američki gigant Jeep, kao i ostatak autoindustrije, zbog koronakrize itekako osjeća posljedice. No, da nije sve kako se čini na prvu, uvjerava nas i novi model Wagoneer.  Premda je rad na njemu trajao godinama, a često je bio i otkazivan, sada je ipak ugledao svjetlo dana.

Jeep s novim modelom Wagoneer cilja na sve kupce koji su do sada kupovali njemačke ili japanske premium automobile. No, tu je i zahtjevno američko tržište prepuno modela kao što su Chevrolet Tahoe i Ford Expedition, a Jeep upravo s ovim modelom želi preoteti kupce. Wagoneer im, ruku na srce, ne može parirati po dimenzijama, ali proizvođač se uzda u bolje vozne karakteristike i bolju završnu obradu kao ključne adute za kupovinu.

Velika LED svjetla ukomponirala su zanimljiv dizajnerski detalj; drvo. Da, dobro ste pročitali. Davno, Wagoneer je, gledajući ga iz profila, bio prekriven drvenim panelom. Upravo tom automobilu, Jeep je odao počast ubacivši detalj drveta ispod žaruljica.

Wagoneer jamči dovoljno prostora za obitelj, poglavito zbog trećeg reda sjedala. Luksuznih detalja, naravno, ima u izobilju; najfinija koža i oku ugodni materijali. Tu je i izvedba volana koja neodoljivo podsjeća na sad već kultnog prethodnika. Premda još uvijek nije poznato koja će motorizacija biti u ponudi, vjerujemo kako će biti iz aktualne palete Jeep motora; 3.0 turbodizelski motor, 3.6 benzinski V6 te moćni V8, upareni s automatskim mjenjačem.

Doduše, za detalje oko mehanike i cijene valja još malo pričekati…

Autor