BEZ USTRUČAVANJA

Jeremy Clarkson odabrao najgore u 2020., ovih pet automobila nikako ne favorizira

Nevjerojatno za jednog Britanca, ali model iz ‘svog dvorišta’ prozvali su najgorim, a to je Aston Martin DBX…

Prije nekoliko dana u Sunday Times novinama, izašla je kolumna slavnog i omiljenog lika među automobilskom publikom – Jeremy Clarksona.

Poznat po svojem britkom jeziku i ovaj put se nije libio reći kritike na račun vozila koja mu nisu nikako sjela u protekloj godini. Automobile je kategorizirao kroz zvjezdice, a najmanje njih (2 od mogućih 5) zaradio je Aston Martin DBX.

Clarkson nije imao zamjerke na DBX, ali mu se nisu svidjeli materijali u unutrašnjosti, a najviše kožne presvlake u automobilu. Također, zamjerku je našao i na autoputu, budući da je primijetio kako se automobil čudno ponaša (trese) na većim brzinama.

U ovo “odabrano društvo” ugurao se BMW M8 Competition Coupe. Bavarac je isto tako ponio dvije zvjezdice, a voditelj Grand Toura je najviše zamjerio višak kilograma i nervozne KS, kojih ima previše.

Neočekivano, na popisu su se našli i modeli za mase. Kia XCeed je dobila 2,5 zvjezdice, Jeremy nije imao milosti. Kako je sam rekao, kada je sjeo u automobil, osjećao se kao da je opet u ’80-ima…

Na popisu se našao još jedan Korejac. To je Hyundai i10 koji je dobio tri zvjezdice. Iako u svemu što je rekao nije baš jasno zašto se tu i10 našao, očito je prevladala neka određena averzija prema modelu ili proizvođaču.

Hyundai i10

I konačno, peto mjesto nije uspjela izbjeći Škoda Kamiq. Model koji je dobio 3 zvjezdice jedinu zamjerku je dobio što je presličan ostalim bratskim modelima iz VW grupe.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin