DRUGI PUT ĆE PAMETNIJI

Kazna od 21.600 kuna, Zagrepčanin će pamtit vožnju u alkoholiziranom stanju!

Nevjerojatna neodgovornost 44-godišnjaka, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Očito je alkohol totalno izbrisao memoriju okrivljenog…

Iz PU Zagrebačke poslali su dvije vijesti koje vam zorno pokazuju koliko je skupo i nepromišljeno upuštati se u ozbiljan prometni prekršaj.

U utorak, 23. veljače 2021. godine oko 21.30 sati na križanju Slavonske avenije i Ulice Sv. Ivana, policijski su službenici tijekom nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. Obavljenom je provjerom utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola ( 1,05 g/kg ) i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Na općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 21.600 kuna.

Dan prije, 22. veljače 2021. godine oko 16.15 sati, 37-godišnji recidivist je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita B kategorije, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Trnovčica u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 93, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste i tom je prilikom naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji se kretao ispred njega, a u tom je trenutku bio zaustavljen radi propuštanja pješaka. U Prometnoj je nesreći nastala materijalna šteta, dok se 37-godišnjak nakon prometne nesreće udaljio s mjesta događaja bez da je s drugim sudionikom izmijenio potrebne podatke. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 37-godišnjak je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 14.500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Izvor: Revija HAK
Foto: MUP.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin