KULTURNI PROSTOR DOJMIO ŽIRI

Kia dobila priznanje za objekt, Korejci osvojili Red Dot nagradu za kompleks ‘EV6 Unplugged Ground’

Kia je osvojila novu nagradu Red Dot za 2022. godinu za kulturni prostor ‘EV6 Unplugged Ground’ u Seongsuu, predjelu Seula. Inovativni kompleks, gdje ljudi mogu na zabavne i maštovite načine doživjeti nagrađeni model EV6, osvojio je prestižnu nagradu Red Dot “Najbolje od najboljeg ” u kategoriji “Arhitektura i dizajn interijera”.

S kompleksom “EV6 Unplugged Ground” Kia prezentira sebe kao osvježen brend i predstavlja svoje prvo namjensko električno vozilo te pruža prostor za stranke kao nijedan brend. Posjetiteljima je na raspolaganju sve od područja iskustva do testnih vožnji i stručnih savjeta o modelima – kompleks ljudima nudi uvid u budućnost mobilnosti u Seongsuu, jednom od najpopularnijih okruga Seula. Seongsu, koji je prije bio industrijski predio, u posljednjih nekoliko godina razvio se u omiljeno središte kreativnosti i mode, a lokalno stanovništvo ga zove “korejski Brooklyn”.


Kia EV6 osvojio dvije nagrade Red Dot: ‘Najbolje od najboljeg’ i ‘Inovativan proizvod’
Ubrzo nakon okrunjenja kao Europski auto 2022. godine, Kia EV6 je osvojio i dvije nagrade Red Dot: priznanje ‘Najbolje od najboljeg’ za svoj pionirski i u budućnost usmjeren dizajn te prvu nagradu u kategoriji “Inovativni proizvodi”.

Red Dot Design Award jedno je od najvećih dizajnerskih natjecanja na svijetu. Nagrade Dizajnerskog centra Sjeverne Rajne-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen) dijeli se u tri discipline: dizajn proizvoda, dizajn brenda i komunikacija te dizajn koncepata. Povijest Red Dot natjecanja datira u 1955. Ovogodišnje kandidate ocjenjivao je međunarodni žiri koji čini 50 članova neovisnih dizajnera, profesora dizajna i novinara s tog područja.

Foto: Kia