IZNENAĐENI?

Kia e-Nira oduševila vlasnike, studije pokazale kako su upravo oni najzadovoljniji s ovim električnim modelom

Kia e-Niro osvojio je 1. mjesto među masovnim brendovima u najnovijoj studiji tvrtke J.D. Power 2021. o iskustvima vlasnika električnih vozila (EVX Electric Vehicle Experience).

Kia slavi veliki uspjeh. Za potrebe studije, J.D. Power je ispitivao oko 10.000 vlasnika električnih vozila (EV) o čimbenicima kao što su npr. troškovi vlasništva, domet baterije i užitak u vožnji, kako bi dobili ocjenu vjerojatnosti ponovne kupnje i preporuke električnog vozila. Od ukupno raspoloživih 1000 bodova, Kia e-Niro je među svim masovnim brendovima skupio najviše bodova (782), na drugo mjesto se plasirao Chevrolet Bolt (745 bodova), a na treće Hyundai Kona EV (743).

“To je još jedna bitna nagrada za e-Niro i temelj uspješnog utjecaja koji ima na tržište električnih vozila još od lansiranja. Nije jednostavno biti lider na tržištu u ovom razredu, ali to je upravo ono što e-Niro predstavlja – uz nulte emisije pruža izuzetne vozne osobine i high-tech unutrašnjost. Usto je e–Niro praktičan, funkcionalan i zabavan,” rekao je Jason Jeong, predsjednik Kia Europe.

“Biti pobjednik u kategoriji masovnih brendova u studiji EVX o zadovoljstvu vlasnika je potvrda dobrog prihvaćanja naših električna vozila od strane kupaca, što nas usmjerava u budućnost u kojoj ćemo – do 2025. godine – predstaviti 11 uzbudljivih električnih vozila nove generacije. Taj prelazak na elektrifikaciju ušao je u novu fazu, stoga smo ponosni da smo na čelu kolone električnog momenta.”

Najnovije priznanje za e-Niro daje dodatnu težinu Kijinoj električnoj ponudi
S bogatom ponudom električnih vozila i gledanjem prema budućoj mobilnosti, Kia ostvaruje svoj Plan S tijekom kojeg će do 2025. godine investirati 25 milijardi dolara u buduću elektrifikaciju, usluge mobilnosti, povezivost i autonomnost.

Kia e-Niro otvara svijet mogućnosti vozačima koje privlače popularni crossoveri, a koji ujedno žele sve prednosti koje nude električni automobili. S okretnim momentom od 395 Nm i 4 načina vožnje e-Nirov robustan električni pogon vozi vozače kamo žele – ne samo brzo, nego i s naprednom tehnologijom i povezivošću u stiliziranom paketu koji se slaže sa svakim životnim stilom.

Američka studija EVX o zadovoljstvu vlasnika, koju J. D. Power provodi zajedno s mrežom punionica PlugShare, postavlja standarde zadovoljstva po pitanju iskustava vlasnika električnih vozila. Studija EVX mjeri zadovoljstvo vlasnika u razredu premijskih i masovnih proizvođača na osnovi 7 čimbenika: točnosti preostalog stanja baterije, raspoloživosti javnih punionica, dometa baterije, troškova vlasništva, užitka u vožnji, jednostavnosti punjenja kod kuće te kvalitete i pouzdanosti vozila. Ovogodišnja studija, koju su izvodili u listopadu i studenom 2020. godine, obuhvatila je 9.632 vlasnika baterijskih električnih vozila i plug-in hibridnih vozila kupljenih u razdoblju od 2015 do 2021. godine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin