Kia EV6 (2021.), prvi potpuno električni model marke uskoro debitira

Kia je razotkrila prve fotografije modela ‘EV6’ – svog prvog isključivo baterijskog električnog vozila, napravljenog na novoj EV platformi E-GMP…

EV6 je i prvi model Kijine nove generacije električne postave, kojeg su razvili u skladu s novom dizajnerskom filozofijom i utjelovljuje Kijin prelazak na elektrifikaciju.

“EV6 je utjelovljenje namjene našeg brenda – slogana “Pokret koji inspirira,” kao i naše nove dizajnerske filozofije. Dizajniran je tako da svako putovanje inspirira pružanjem instinktivnog i prirodnog doživljaja koji poboljšava svakidašnji život naših klijenata, a pored toga, korisnicima omogućava vlasništvo koje je jednostavno, intuitivno i integrirano,” rekao je Karim Habib, viši potpredsjednik i voditelj Kijinog globalnog dizajnerskog centra. “Naš cilj je dizajnirati fizički doživljaj našeg brenda i kreirati odvažna, originalna i električna vozila.”

Kao dio preoblikovanja brenda odsad će Kijina nova isključivo baterijska električna vozila imati imena u skladu s novom strategijom. Novi pristup donosi jednostavnost i dosljednost u Kijinoj nomenklaturi EV-ova širom svijeta.

Sva Kijina nova baterijska električna vozila imat će prefiks ‘EV’ koji će korisnicima pomoći kod razumijevanja koji modeli su potpuno električni. Tome slijedi broj koji odgovara položaju vozila u gami.

Model EV6, dizajniran i napravljen u skladu s Kijinim novim sloganom “Pokret koji inspirira” (engl. Movement that inspires), svjetskoj javnosti bit će predstavljen u prvom kvartalu 2021. godine.

foto: Kia

Komentari